NISU OD KROMPIRA Probajte ove savršene knedle sa džemom, postaće vam omiljene

Trpeza/ V.V.

21:00

Slatki kutak 0

Dajemo vam drugačiji recept za popularne knedle.

kulinarski specijalitet
Shutterstock

Sastojci:

  • 500 ml mleka
  • 250 g brašna
  • 250 g griza
  • 150 g prezli
  • 1 jaje
  • 5 kašika rendane čokolade
  • 1 prašak za pecivo
  • Džem po izboru

Priprema:

Skuvajte mleko sa grizom i ohladite. Na malo ulja propržite prezle i ostavite da se ohlade. Kad se griz ohladi dodati jaje, prašak za pecivo, brašno i rendanu čokoladu. Umesite glatko testo i napravite valjak. Isecite ga na jednake komade i svaki rastanjite oklagijom. Stavite po kašičicu džema i napraviti knedlu. U zavisnosti od veličine, dobićete oko 20 komada. Kuvajte ih u blago posoljenoj, provreloj vodi. Kad isplivaju na površinu kuvajte ih još 3-4 minuta. Vadite rešetkastom kašikom i uvaljajte u prezle.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading