KO MOŽE ČOKOLADI DA ODOLI? Kremasto zadovoljstvo koji će oduševiti ukućane

Alo.rs

10:00

Slatki kutak 0

Zaista se lako pravi.

KO MOŽE ČOKOLADI DA ODOLI? Kremasto zadovoljstvo koji će oduševiti ukućane
Shutterstock

Čokoladni puding

Sastojci:

30 g gustina

100 g šećera

prstohvat soli

700 ml punomasnog mleka

170 g čokolade za kuvanje

1 kašičica ekstrakta vanile

Priprema:

U posudi pomešajte gustin, šećer i so. Manji deo mleka odvojite da bi se sastojci umutili u glatku smesu, a ostatak mleka prokuvajte. Ključalo mleko ulivajte u smesu stalno mešajući, da se ne stvore grudvice, pa vratite na vatru (srednje jaka temperatura). Kad gustin počne da se zgušnjava, dodajte izlomljenu čokoladu, pa nastavite s mešanjem 2-4 minuta, dok se čokolada ne otopi i smesa postane vrlo gusta. Sklonite sa vatre i umešajte ekstrakt od vanile. Vruć puding rasporediti u posudice i ohladiti. U slučaju da pravite sa mlečnom čokoladom, smanjite količinu šećera.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

<script type="text/javascript" src=https://services.brid.tv/player/build/brid.min.js></script> <div id="Brid_77264414" class="brid" style="width:16;height:9;" > </div> <script type="text/javascript"> $bp("Brid_77264414", {"id":"37042","width":"16","height":"9","video":"1247105"}); </script>

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading