KO MOŽE ČOKOLADI DA ODOLI? Kremasto zadovoljstvo koji će oduševiti ukućane
Zaista se lako pravi.
Čokoladni puding
Sastojci:
30 g gustina
100 g šećera
prstohvat soli
700 ml punomasnog mleka
170 g čokolade za kuvanje
1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
U posudi pomešajte gustin, šećer i so. Manji deo mleka odvojite da bi se sastojci umutili u glatku smesu, a ostatak mleka prokuvajte. Ključalo mleko ulivajte u smesu stalno mešajući, da se ne stvore grudvice, pa vratite na vatru (srednje jaka temperatura). Kad gustin počne da se zgušnjava, dodajte izlomljenu čokoladu, pa nastavite s mešanjem 2-4 minuta, dok se čokolada ne otopi i smesa postane vrlo gusta. Sklonite sa vatre i umešajte ekstrakt od vanile. Vruć puding rasporediti u posudice i ohladiti. U slučaju da pravite sa mlečnom čokoladom, smanjite količinu šećera.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
<script type="text/javascript" src=https://services.brid.tv/player/build/brid.min.js></script> <div id="Brid_77264414" class="brid" style="width:16;height:9;" > </div> <script type="text/javascript"> $bp("Brid_77264414", {"id":"37042","width":"16","height":"9","video":"1247105"}); </script>
Možda vas zanima:
SUPA KOJE DUŠU GREJE Napravite topao obrok po bakinom receptu
Jelo na kašiku koje je uvek omiljeno.
U PEČURKAMA JE CAKA Napravite preukusni rižoto za celu porodicu
Ne brinite, pirinač neće biti suv.
PREPUSTITE SE ČARIMA TAJLANDA Pripremite ukusno jelo iz ove države
Oduševiće vas lakoća pripreme.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
OČARAVAJUĆE TRILEĆE SAVRŠENO ZA ROĐENDAN Recept pevačice Marine Tadić svi hvale, a evo i zašto
Marina Tadić, pevačica koja je u septembru izbacila novi album „Rođendan“, sa ushićenjem očekuje decembar kada će solističkim koncertom u Mts dvorani obeležiti 20 godina muzičke karijere. Njene stare pesme, među kojima se izdvaja „Još sam ona stara“, publika podjednako voli kao i pre deceniju i po, te nema sumnje da će uglas sa njom pevati najveće hitove. Iako se po njenoj liniji to nikad ne bi reklo, nekadašnja profesorka fizičkog i diplomirani difovac, upravo je majstor za deserte. Majka ćerkice Vere i supruga advokata Uroša ne krije da su joj specijalitet lazanje, kolač sa malinama i trileće.
NEPEČENA ČOKO MOKO TORTA Rajski zalogaji u poslastici kao osmišljenoj za tmurne dane
Fenomenalna torta pravi se brzo i lako, a osvojiće sve koji je budu probali.
VRHUNSKA POSLASTICA ZA HLADNE DANE Torta Grčka kraljica, za potpuno uživanje
Napravite ovu ukusnu tortu i oduševite sve
Komentari (0)