Dvoslojni ČOKOLADNI KOLAČ bez pečenja GOTOV ZA SAMO DVA MINUTA
Priprema ove poslastice traje manje od deset minuta, a rerni ne morate ni da se približite.
Dvoslojni kolač od čokolade i kikirikija
Sastojci:
375 g putera od kikirikija
150 g kokosovog brašna
30 g šećera u prahu
1 kašičica ekstrakta vanile
2 kašike kokosovog ulja
1 kašičica krupne soli + prstohvat soli
350 g čokolade
Priprema:
Pokrijte kvadratnu posudu (20x20 cm) ) pek-papirom. U činiji pomešajte puter od kikirikija, kokosovo brašno, šećer u prahu, vanilu i prstohvat soli. Promešajte i prebacite u kalup, pa izravnajte. Otopite čokoladu sa kokosovim uljem u mikrotalasnoj pećnici u intervalima od 30 sekundi. Prelijte čokoladu preko mešavine putera od kikirikija, pospite krupnom solju i stavite u frižider na najmanje dva sata.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)