Zdravi kolač of čokolade koji se ne peče milovaće vaše stomake iznutra
Sastojci za ovu tortu su pažljivo odabrani za zdravlje creva i sadrži čiju, semenke bundeve, lanene i druge semenke koje ovom desertu daju odličan ukus.
Kolač s tahinijem
Sastojci:
450 g crne čokolade
1/2 šolje tahinija
3 kašike lanenog semena
3 kašike čia semena
3 kašike semenke konoplje
1/2 šolje sirovih semenki bundeve
1 kašičica soli
Priprema:
U posudu stavite masni papir i pripremite prvi čokoladni sloj. Stavite pola čokolade u mikrotalasnu pećnicu i istopite je. Zatim je prelijte preko papira, rasporedite lopaticom i ohladite 10 minuta. Pipremite punjenje: u činiji pomešajte tahini, lan, čija i semenke konoplje i rasporedite ih preko ohlađene čokolade. Vratite na hlađenje 10 minuta i prelijte drugim slojem čokolade koji ste pripremili na isti način kao i prvi sloj. Pre nego što se čokolada stvrdne, pospite je semenkama bundeve i ohladite najmanje dva sata. Pre serviranja razbiti na komade, a višak čuvati u posudi. Možete ga čuvati u frižideru do dva meseca.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)