Zdravi kolač of čokolade koji se ne peče milovaće vaše stomake iznutra
Sastojci za ovu tortu su pažljivo odabrani za zdravlje creva i sadrži čiju, semenke bundeve, lanene i druge semenke koje ovom desertu daju odličan ukus.

Kolač s tahinijem
Sastojci:
450 g crne čokolade
1/2 šolje tahinija
3 kašike lanenog semena
3 kašike čia semena
3 kašike semenke konoplje
1/2 šolje sirovih semenki bundeve
1 kašičica soli
Priprema:
U posudu stavite masni papir i pripremite prvi čokoladni sloj. Stavite pola čokolade u mikrotalasnu pećnicu i istopite je. Zatim je prelijte preko papira, rasporedite lopaticom i ohladite 10 minuta. Pipremite punjenje: u činiji pomešajte tahini, lan, čija i semenke konoplje i rasporedite ih preko ohlađene čokolade. Vratite na hlađenje 10 minuta i prelijte drugim slojem čokolade koji ste pripremili na isti način kao i prvi sloj. Pre nego što se čokolada stvrdne, pospite je semenkama bundeve i ohladite najmanje dva sata. Pre serviranja razbiti na komade, a višak čuvati u posudi. Možete ga čuvati u frižideru do dva meseca.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

SLOVAČKI POTAŽ OD KISELIH JABUKA Kremast i drugačiji, osvežiće vas u trenu
Predjelo koje budi sva čula.

BRZI KINOA KEKSIĆI Super idu uz šolju kafe ili čaja, a prave se lako
Bićete oduševljeni ukusom.

POSNE KINOA PALAČINKE Ukusne i zdrave, samo im dodajte prilog po želji
Potrebno vam je samo dva sastojka, a biće vazdušaste i mekane.

HUMUS NAMAZ Gotov začas, a slasan i ukusan, slaže se uz razna jela
Namaz možete da čuvate do 3 dana u zatvorenoj činiji u frižideru.

UKUSNA KUS KUS SALATA Pikantna i aromatična, osvežiće vas u trenu
Drugačija i ukusna, bićete oduševljeni.
Komentari (0)