ŠARENI KEKS OD ČOKOLADE Slatki zalogaji koji će sve oduševiti
Keks sa šarenim bombonama će se posebno dopasti deci.
Sastojci:
200 g brašna
200 g putera
250 g šećera
100 g ovsenih pahuljica
50 g iseckane mlečne čokolade
1 jaje + 1 žumance
1 kašika mleka
1 vanilin šećer
1 kašičica sode bikarbone
1 kašičica praška za pecivo
3 kašike kakaoa
100 g šarenih bombona
Priprema:
Umutite penasto puter i oba šećera. Dodajte jaje, žumance, mleko i sjedinite mikserom. U drugoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo, kakao, sodu bikarbonu i dodajte u prethodnu smesu. Izmešajte pa dodajte ovsene pahuljice koje ste samleli u blenderu i iseckanu čokoladu. Pravite loptice i ređajte u pleh koji ste obložili pek papirom. Svaki polako pritisnite odozgo da dobijete oblik keksa. Napravite razmak između keksića 5 cm. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 10 minuta. Kad izvadite keksiće iz rerne utisnite bombone.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
DOMAĆI KEKSIĆ Slatki zalogaji sa čokoladom i brusnicom, gotovi za 20 minuta!
Krckavi keks odlično ide uz šolju mleka ili čaja.
LAKO SE PRAVI, A SAVRŠEN JE! Keks sa komadićima tri vrste čokolade
Napravite sami keks koji je bolji od kupovnog.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)