ŠARENI KEKS OD ČOKOLADE Slatki zalogaji koji će sve oduševiti
Keks sa šarenim bombonama će se posebno dopasti deci.
Sastojci:
200 g brašna
200 g putera
250 g šećera
100 g ovsenih pahuljica
50 g iseckane mlečne čokolade
1 jaje + 1 žumance
1 kašika mleka
1 vanilin šećer
1 kašičica sode bikarbone
1 kašičica praška za pecivo
3 kašike kakaoa
100 g šarenih bombona
Priprema:
Umutite penasto puter i oba šećera. Dodajte jaje, žumance, mleko i sjedinite mikserom. U drugoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo, kakao, sodu bikarbonu i dodajte u prethodnu smesu. Izmešajte pa dodajte ovsene pahuljice koje ste samleli u blenderu i iseckanu čokoladu. Pravite loptice i ređajte u pleh koji ste obložili pek papirom. Svaki polako pritisnite odozgo da dobijete oblik keksa. Napravite razmak između keksića 5 cm. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 10 minuta. Kad izvadite keksiće iz rerne utisnite bombone.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
DOMAĆI KEKSIĆ Slatki zalogaji sa čokoladom i brusnicom, gotovi za 20 minuta!
Krckavi keks odlično ide uz šolju mleka ili čaja.
LAKO SE PRAVI, A SAVRŠEN JE! Keks sa komadićima tri vrste čokolade
Napravite sami keks koji je bolji od kupovnog.
POSNI MINJONI Popraviće vam dan u trenu, a mirišu na nedelju
Prave se brzo i lako, a idealni su za svečanu ili slavsku trpezu, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
NAJLEPŠE PECIVO SA MAKOM Idealno za svaku priliku, a zamirisaće cela kuća
Pužići, buhtle, štrudla ili slatki hleb.
LENJA PITA SA MAKOM Klasik za sva vremena na drugačiji način
Ako volite klasičnu lenju pitu, ovu sa makom ćete da obožavate.
MOKA PUSLICE Fenomenalni slatkiš sa kafom, recept je proveren a ukus savršen
Ako volite klasične puslice ove ćete obožavati. Kafa im daje posebnu draž, a pojedu se u jednom zalogaju.
SLADOLED SA KAFOM NIKO NE ODBIJA Savršen spoj neodoljivih ukusa osvojiće i one koji ne vole slatko
Neodoljivi desert nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)