LAKO SE PRAVI, A SAVRŠEN JE! Keks sa komadićima tri vrste čokolade
Napravite sami keks koji je bolji od kupovnog.
Sastojci:
250 g oštrog brašna
130 g maslaca
100 g smeđeg šećera
80 g belog šećera
100 g komadića bele čokolade
100 g komadića mlečne čokolade
100 g komadića tamne čokolade
1 jaje
1 kašičica ekstrakta vanile
1 kašika kakaoa
1 prašak za pecivo
½ kašičice sode bikarbone
Priprema:
Mikserom umutite maslac i oba šećera. Dodajte jaje i sjedinite, pa dodajte vanilu. Dodajte brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i mutite dok ne dobijete glatku smesu. Umešajte komadiće čokolade i sjedinite mikserom. Podelite na 2 dela. Svaki rastanjite na debljinu pola centimetra i malom čašom ili modlom izvadite keks. Poređajte ih u pleh obložen pek papirom i stavite u zamrzivač na pola sata. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta.
Možda vas zanima:
DOMAĆI KEKSIĆ Slatki zalogaji sa čokoladom i brusnicom, gotovi za 20 minuta!
Krckavi keks odlično ide uz šolju mleka ili čaja.
ŠARENI KEKS OD ČOKOLADE Slatki zalogaji koji će sve oduševiti
Keks sa šarenim bombonama će se posebno dopasti deci.
SLATKI ZALOGAJI OD 3 SASTOJKA Domaći keks sa kokosom, mirišljav i krckav
Jednostavan recept koji možete da napravite čak i ako nemate iskustva u kuvanju.
DOMAĆI BANINI Napravite keksiće sa džemom koje svi vole da grickaju
Sa ovim keksićima možete da se sladite nekoliko dana.
ČUPAVCI NA VODI Nedoljivi desert za dane strogog posta koji nimalo ne zaostaje za originalom
Ako volite klasične čupavce, ove ćete obožavati.
FRANCUSKA KREMPITA Ako volite klasičnu, ovu ćete obožavati, mekana kao duša
Drugačija i preukusna, oduševićete i one koji ne vole slatko.
AMERIČKE KROFNICE SE TOPE U USTIMA Nestaće sa stola odmah
Fenomenalne krofnice mekane i slasne.
POSLASTICE ZA USKRS Ukusa koji se pamti i raskošnog izgleda, za pravo uživanje
Saher torta, kolač sa orahom, ruske šubare ili baklava, otopićete se od miline.
LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Sočni desert ukusa koji se pamti, za pravo uživanje
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)