LAKO SE PRAVI, A SAVRŠEN JE! Keks sa komadićima tri vrste čokolade

Trpeza/ V.V.

17:00

Slatki kutak 0

Napravite sami keks koji je bolji od kupovnog.

LAKO SE PRAVI, A SAVRŠEN JE! Keks sa komadićima tri vrste čokolade
Shutterstock

Sastojci:

250 g oštrog brašna

130 g maslaca

100 g smeđeg šećera

80 g belog šećera

100 g komadića bele čokolade

100 g komadića mlečne čokolade

100 g komadića tamne čokolade

1 jaje

1 kašičica ekstrakta vanile

1 kašika kakaoa

1 prašak za pecivo

½ kašičice sode bikarbone

LAKO SE PRAVI, A SAVRŠEN JE! Keks sa komadićima tri vrste čokolade Shutterstock
 

Priprema:

Mikserom umutite maslac i oba šećera. Dodajte jaje i sjedinite, pa dodajte vanilu. Dodajte brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i mutite dok ne dobijete glatku smesu. Umešajte komadiće čokolade i sjedinite mikserom. Podelite na 2 dela. Svaki rastanjite na debljinu pola centimetra i malom čašom ili modlom izvadite keks. Poređajte ih u pleh obložen pek papirom i stavite u zamrzivač na pola sata. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading