Napravite predivnu dekoraciju za uskršnji sto ČOKOLADNA JAJA

alo.rs/I. V.

11:30

Slatki kutak 0

Najveći problem s ovim receptom je što treba da potraje do Uskrsa, a budući da je pravljen od posnih sastojaka, izazov će biti još veći,

Napravite predivnu dekoraciju za uskršnji sto ČOKOLADNA JAJA
Shutterstock

 

Čokoladna jajca (za 15 kom.)

Sastojci:

1 šolja od 250 g putera od kikirikija

1/4 šolje javorovog sirupa

1 kašičica ekstrakta vanile

1 šolja bademovog brašna

1 šolja seckane čokolade

1 kašika ulja

Priprema:

U činiji drvenom kašikom pomešajte puter od kikirikija, javorov sirup i ekstrakt vanile. Zatim umešajte bademovo brašno. Formirajte testo u obliku jaja i stavite na pleh obložen pek-papirom. Stavite ih u zamrzivač na 30 minuta. Za glazuru otopite čokoladu i ulje u mikrotalasnoj. Nakon što su jaja stegla, izvadite ih iz zamrzivača i sa dve viljuške umočite svako jaje u otopljenu čokoladu te vratite na papir za pečenje ili rešetku za hlađenje. Ubacite ih opet u zamrzivač na 15 minuta. Možete ih čuvati u hermetički zatvorenoj posudi u zamrzivaču do dva meseca.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

 

 

Komentari (0)

Loading