Napravite predivnu dekoraciju za uskršnji sto ČOKOLADNA JAJA
Najveći problem s ovim receptom je što treba da potraje do Uskrsa, a budući da je pravljen od posnih sastojaka, izazov će biti još veći,
Čokoladna jajca (za 15 kom.)
Sastojci:
1 šolja od 250 g putera od kikirikija
1/4 šolje javorovog sirupa
1 kašičica ekstrakta vanile
1 šolja bademovog brašna
1 šolja seckane čokolade
1 kašika ulja
Priprema:
U činiji drvenom kašikom pomešajte puter od kikirikija, javorov sirup i ekstrakt vanile. Zatim umešajte bademovo brašno. Formirajte testo u obliku jaja i stavite na pleh obložen pek-papirom. Stavite ih u zamrzivač na 30 minuta. Za glazuru otopite čokoladu i ulje u mikrotalasnoj. Nakon što su jaja stegla, izvadite ih iz zamrzivača i sa dve viljuške umočite svako jaje u otopljenu čokoladu te vratite na papir za pečenje ili rešetku za hlađenje. Ubacite ih opet u zamrzivač na 15 minuta. Možete ih čuvati u hermetički zatvorenoj posudi u zamrzivaču do dva meseca.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)