SLATKO ZADOVOLJSTVO Baklava sa suvim šljivama i čokoladom je fantastična!
Probajte još jednu verziju baklave, možda vam postane omiljena.
Sastojci:
500 g kora za baklavu
400 g seckanih suvih šljiva
300 g mlevenih oraha
100 g rendane mlečne čokolade
100 ml ulja
Za preliv:
500 g šećera
500 ml vode
1/2 limuna
Priprema:
Za fil pomešajte suve šljive, orahe i čokoladu. Raširite jednu koru, premažite uljem, stavite preko drugu koru, isto premažite ulje, pa stavite treću. Na ivicu treće kore uzdužno stavite malo fila, urolajte i stavite u podmazan pleh. Ponovite isto sa ostalim korama. Dobićete 6 rolnica. Odozgo ih namažite uljem, isecite na manje komade i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Za preliv, stavite u šerpu šećer i vodu i kad provri kuvajte 10 minuta. Pred kraj dodajte kriške limuna. Ostavite da se sirup malo ohladi pa prelijte baklavu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)