SLATKO ZADOVOLJSTVO Baklava sa suvim šljivama i čokoladom je fantastična!

Trpeza/ V.V.

12:30

Slatki kutak 0

Probajte još jednu verziju baklave, možda vam postane omiljena.

baklava
Shutterstock

Sastojci:

500 g kora za baklavu

400 g seckanih suvih šljiva

300 g mlevenih oraha

100 g rendane mlečne čokolade

100 ml ulja

Za preliv:

500 g šećera

500 ml vode

1/2 limuna

Priprema:

Za fil pomešajte suve šljive, orahe i čokoladu. Raširite jednu koru, premažite uljem, stavite preko drugu koru, isto premažite ulje, pa stavite treću. Na ivicu treće kore uzdužno stavite malo fila, urolajte i stavite u podmazan pleh. Ponovite isto sa ostalim korama. Dobićete 6 rolnica. Odozgo ih namažite uljem, isecite na manje komade i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Za preliv, stavite u šerpu šećer i vodu i kad provri kuvajte 10 minuta. Pred kraj dodajte kriške limuna. Ostavite da se sirup malo ohladi pa prelijte baklavu.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Komentari (0)

Loading