SLATKO ZADOVOLJSTVO Baklava sa suvim šljivama i čokoladom je fantastična!
Probajte još jednu verziju baklave, možda vam postane omiljena.
Sastojci:
500 g kora za baklavu
400 g seckanih suvih šljiva
300 g mlevenih oraha
100 g rendane mlečne čokolade
100 ml ulja
Za preliv:
500 g šećera
500 ml vode
1/2 limuna
Priprema:
Za fil pomešajte suve šljive, orahe i čokoladu. Raširite jednu koru, premažite uljem, stavite preko drugu koru, isto premažite ulje, pa stavite treću. Na ivicu treće kore uzdužno stavite malo fila, urolajte i stavite u podmazan pleh. Ponovite isto sa ostalim korama. Dobićete 6 rolnica. Odozgo ih namažite uljem, isecite na manje komade i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Za preliv, stavite u šerpu šećer i vodu i kad provri kuvajte 10 minuta. Pred kraj dodajte kriške limuna. Ostavite da se sirup malo ohladi pa prelijte baklavu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
Komentari (0)