USKRŠNJI KOLAČI Mafini u obliku gnezda sa jajima doprineće prazničnoj atmosferi
Uskršnji mafini mogu da budu glavni desert ove godine.
Sastojci:
14 kašika brašna
10 kašika šećera
200 ml mleka
2 jaja
2 kašike kakaoa
120 ml ulja
1 prašak za pecivo
Za fil:
300 ml mleka
1 puding od vanile
1 kašika šećera
1 kašika putera
zelena boja za kolače
Za ukrašavanje:
bombone u obliku jaja
Priprema:
Umutite jaja, dodajte ulje i mleko i sjedinite. Posebno pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo i kakao. Dodajte u smesu od jaja i izmešajte. U pleh rasporedite papirne korpice za kolače i u svaku stavite po jednu kašiku smese (ako su veće korpice stavite po dve kašike). Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 10 minuta.
Fil: stavite u šerpu mleko i šećer da provre. Posebno umutite prah za puding sa tri kašike mleka koje ste odvojili od pripremljene količine. Dodajte u prokuvalo mleko i kuvajte na tihoj vatri uz mešanje dok se fil ne zgusne. Kad se malo prohladi dodajte kašiku putera i nekoliko kapi zelene boje za kolače i umutite da se sve sjedini. Napravite špricem za tortu travu od fila na mafinima u nekoliko slojeva i preko stavite bombone u obliku jaja.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
Komentari (0)