USKRŠNJI KOLAČI Mafini u obliku gnezda sa jajima doprineće prazničnoj atmosferi
Uskršnji mafini mogu da budu glavni desert ove godine.
Sastojci:
14 kašika brašna
10 kašika šećera
200 ml mleka
2 jaja
2 kašike kakaoa
120 ml ulja
1 prašak za pecivo
Za fil:
300 ml mleka
1 puding od vanile
1 kašika šećera
1 kašika putera
zelena boja za kolače
Za ukrašavanje:
bombone u obliku jaja
Priprema:
Umutite jaja, dodajte ulje i mleko i sjedinite. Posebno pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo i kakao. Dodajte u smesu od jaja i izmešajte. U pleh rasporedite papirne korpice za kolače i u svaku stavite po jednu kašiku smese (ako su veće korpice stavite po dve kašike). Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 10 minuta.
Fil: stavite u šerpu mleko i šećer da provre. Posebno umutite prah za puding sa tri kašike mleka koje ste odvojili od pripremljene količine. Dodajte u prokuvalo mleko i kuvajte na tihoj vatri uz mešanje dok se fil ne zgusne. Kad se malo prohladi dodajte kašiku putera i nekoliko kapi zelene boje za kolače i umutite da se sve sjedini. Napravite špricem za tortu travu od fila na mafinima u nekoliko slojeva i preko stavite bombone u obliku jaja.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)