USKRŠNJI KOLAČI Mafini u obliku gnezda sa jajima doprineće prazničnoj atmosferi
Uskršnji mafini mogu da budu glavni desert ove godine.
Sastojci:
14 kašika brašna
10 kašika šećera
200 ml mleka
2 jaja
2 kašike kakaoa
120 ml ulja
1 prašak za pecivo
Za fil:
300 ml mleka
1 puding od vanile
1 kašika šećera
1 kašika putera
zelena boja za kolače
Za ukrašavanje:
bombone u obliku jaja
Priprema:
Umutite jaja, dodajte ulje i mleko i sjedinite. Posebno pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo i kakao. Dodajte u smesu od jaja i izmešajte. U pleh rasporedite papirne korpice za kolače i u svaku stavite po jednu kašiku smese (ako su veće korpice stavite po dve kašike). Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 10 minuta.
Fil: stavite u šerpu mleko i šećer da provre. Posebno umutite prah za puding sa tri kašike mleka koje ste odvojili od pripremljene količine. Dodajte u prokuvalo mleko i kuvajte na tihoj vatri uz mešanje dok se fil ne zgusne. Kad se malo prohladi dodajte kašiku putera i nekoliko kapi zelene boje za kolače i umutite da se sve sjedini. Napravite špricem za tortu travu od fila na mafinima u nekoliko slojeva i preko stavite bombone u obliku jaja.
ORASNICE Najlepši starinski slatkiš koji budi nostalgiju, a treba vam samo 4 sastojka
Fenomenalni kolači sa orasima poješće se čim se postave.
SOČNI KOLAČ SA KRUŠKAMA Desert koji se pamti, poći će vam voda na usta
Jednostavni desert oduševiće i one izbirljive.
BANANA HLEB Mekan i mirisan, a još bolji sutradan, za užinu koja se pamti
Savršen spoj hleba i deserta, a ukućani će stajati u redu za još.
MAFINI SA BANANAMA Sočni desert bez šećera i brašna, a mekan kao duša
Brz i jednostavan recept, idealan za iznenadne goste.
ČOKOLADNI SUFLE Rapsodija ukusa na francuski način, za prave ljubitelje slatkiša
Neodoljiv i mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)