USKRŠNJI KOLAČI Medenjaci u obliku jaja i pilića će oduševiti mališane
Deca će vam sigurno rado pomoći oko ukrašavanja ovih medenjaka.
Sastojci:
380 g brašna
100 g putera
100 g meda
100 g šećera
1 prašak za pecivo
1 kesica cimeta
600 ml vode
1 jaje
1 vanilin šećer
Dekoracija:
1 belance
100 g šećera u prahu
sok od pola limuna
boje za kolače po želji
Priprema:
Pomešati brašno, prašak za pecivo i cimet. Umutiti puter sa medom i oba šećera, pa dodati jaje, a zatim i vodu. Mutiti dok se ne dobije ujednačena smesa. U to postepeno dodavati mešavinu od brašna i zamesiti prhko testo. Umotati ga u foliju i staviti u frižider da stoji tri sata. Razvući testo oklagijom na pobrašnjenoj površini da bude debljine 0,5 cm. Pobrašnjenim modlicama vaditi željene oblike i ređati u pleh obložen papirom za pečenje. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10 minuta. Kolači treba da ostanu mekani.
Dekoracija: Čvrsto umutiti belance, dodati šećer u prahu i limunov sok i mutiti viljuškom dok se ne dobije ujednačena smesa. Podeliti u posudice i u svaku staviti po nekoliko kapi boje za kolače koje su vam potrebne.
Potpuno ohlađene keksiće ukrasiti po želji i ostaviti preko noći da se stegnu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)