USKRŠNJI KOLAČI Medenjaci u obliku jaja i pilića će oduševiti mališane
Deca će vam sigurno rado pomoći oko ukrašavanja ovih medenjaka.
Sastojci:
380 g brašna
100 g putera
100 g meda
100 g šećera
1 prašak za pecivo
1 kesica cimeta
600 ml vode
1 jaje
1 vanilin šećer
Dekoracija:
1 belance
100 g šećera u prahu
sok od pola limuna
boje za kolače po želji
Priprema:
Pomešati brašno, prašak za pecivo i cimet. Umutiti puter sa medom i oba šećera, pa dodati jaje, a zatim i vodu. Mutiti dok se ne dobije ujednačena smesa. U to postepeno dodavati mešavinu od brašna i zamesiti prhko testo. Umotati ga u foliju i staviti u frižider da stoji tri sata. Razvući testo oklagijom na pobrašnjenoj površini da bude debljine 0,5 cm. Pobrašnjenim modlicama vaditi željene oblike i ređati u pleh obložen papirom za pečenje. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10 minuta. Kolači treba da ostanu mekani.
Dekoracija: Čvrsto umutiti belance, dodati šećer u prahu i limunov sok i mutiti viljuškom dok se ne dobije ujednačena smesa. Podeliti u posudice i u svaku staviti po nekoliko kapi boje za kolače koje su vam potrebne.
Potpuno ohlađene keksiće ukrasiti po želji i ostaviti preko noći da se stegnu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
RUM KOLAČ Brzinski desert koji se ne peče, a mekan kao duša, savršen za hladne dane
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
BRZI LAVA KOLAČ Idealan za početnike u kuhinji i dolazak iznenadnih gostiju, a preukusan
Neodoljivi kolač topi se u ustima, a uspeva svima.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)