USKRŠNJI KOLAČI Medenjaci u obliku jaja i pilića će oduševiti mališane
Deca će vam sigurno rado pomoći oko ukrašavanja ovih medenjaka.

Sastojci:
380 g brašna
100 g putera
100 g meda
100 g šećera
1 prašak za pecivo
1 kesica cimeta
600 ml vode
1 jaje
1 vanilin šećer
Dekoracija:
1 belance
100 g šećera u prahu
sok od pola limuna
boje za kolače po želji
Priprema:
Pomešati brašno, prašak za pecivo i cimet. Umutiti puter sa medom i oba šećera, pa dodati jaje, a zatim i vodu. Mutiti dok se ne dobije ujednačena smesa. U to postepeno dodavati mešavinu od brašna i zamesiti prhko testo. Umotati ga u foliju i staviti u frižider da stoji tri sata. Razvući testo oklagijom na pobrašnjenoj površini da bude debljine 0,5 cm. Pobrašnjenim modlicama vaditi željene oblike i ređati u pleh obložen papirom za pečenje. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10 minuta. Kolači treba da ostanu mekani.
Dekoracija: Čvrsto umutiti belance, dodati šećer u prahu i limunov sok i mutiti viljuškom dok se ne dobije ujednačena smesa. Podeliti u posudice i u svaku staviti po nekoliko kapi boje za kolače koje su vam potrebne.
Potpuno ohlađene keksiće ukrasiti po želji i ostaviti preko noći da se stegnu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

ROZEN TORTA SA MAKOM Očaravajuća poslastica ukusa koji priča priče, za pravo uživanje
Neodoljiva torta nestaće sa stola odmah.

KUGLOF SA KOKOSOM Mirisni desert koji budi uspomene na dane letovanja
Mekan i sladak, nećete moći da prestanete da ga jedete.


DUNAVSKI TALASI Kremasti desert sa višnjama od kog će vam poći voda na usta
Sočan i kremast voćni kolač.

NEODOLJIVI EKLERI SA KAFOM Savršeni spoj deserta i omiljenog napitka, za pravo uživanje
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
Komentari (0)