PRAVA USKRŠNJA POSLASTICA Bajadera torta od plazme i čokolade, bez kuvanja fila!
Kombinacija plazme, čokolade i lešnika daje joj fantastičan ukus.
Sastojci:
Kore (3 kom):
9 jaja
9 kašika šećera
6 kašika brašna
4 kašike kakaoa
1 prašak za pecivo
100 ml ulja
Fil:
300 g mlevene plazme
300 ml toplog mleka
250 g margarina
150 g šećera u prahu
150 g pečenog mlevenog lešnika
Glazura:
100 ml slatke pavlake
100 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Umutiti belanca u čvrst sneg, pa postepeno dodavati šećer i mutiti dok se ne istopi. Dodavati jedno po jedno žumance, a zatim sipati ulje. Na kraju dodati pomešane brašno, kakao i prašak za pecivo i sjediniti varjačom. Sipati u podmazan kalup (prečnik 26 cm) i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta. Ohlađen biskvit preseći na 3 dela.
Fil: Keks preliti toplim mlekom i izmešati. Posebno umutiti margarin sa šećerom u prahu pa dodati keks i umutiti. Dodati mlevene lešnike.
Slaganje: kora koju treba poprskati mlekom, trećina fila, kora, fil, kora, fil. Kada se torta stegne staviti glazuru.
Glazura: u vrelu slatku pavlaku staviti čokoladu i mešati dok se ne istopi, pa preliti tortu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
ČOKOLADNI SUFLE Rapsodija ukusa na francuski način, za prave ljubitelje slatkiša
Neodoljiv i mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
AMERIČKE PALAČINKE Pufnaste, sočne i meke, popravljaju dan u trenu
Fenomenalne, sočne i neodoljive.
RUM TORTA Očaravajuća, nepečena poslastica skupog ukusa koja obara s nogu
Ako volite rum, ovu tortu ćete obožavati.
SOČNI KUGLOF Mirisni kolač kao osmišljen za svečanu trpezu, a mekan kao pamuk
Sočni kolač skupog ukusa oboriće s nogu sve koji ga budu probali.
TIRAMISU Donosimo vam originalni italijanski recept za najlepši kolač sa kafom
Ako volite slatkiše i kafu, ovaj klasik italijanske kuhinje ćete obožavati.
Komentari (0)