PRAVA USKRŠNJA POSLASTICA Bajadera torta od plazme i čokolade, bez kuvanja fila!
Kombinacija plazme, čokolade i lešnika daje joj fantastičan ukus.
Sastojci:
Kore (3 kom):
9 jaja
9 kašika šećera
6 kašika brašna
4 kašike kakaoa
1 prašak za pecivo
100 ml ulja
Fil:
300 g mlevene plazme
300 ml toplog mleka
250 g margarina
150 g šećera u prahu
150 g pečenog mlevenog lešnika
Glazura:
100 ml slatke pavlake
100 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Umutiti belanca u čvrst sneg, pa postepeno dodavati šećer i mutiti dok se ne istopi. Dodavati jedno po jedno žumance, a zatim sipati ulje. Na kraju dodati pomešane brašno, kakao i prašak za pecivo i sjediniti varjačom. Sipati u podmazan kalup (prečnik 26 cm) i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta. Ohlađen biskvit preseći na 3 dela.
Fil: Keks preliti toplim mlekom i izmešati. Posebno umutiti margarin sa šećerom u prahu pa dodati keks i umutiti. Dodati mlevene lešnike.
Slaganje: kora koju treba poprskati mlekom, trećina fila, kora, fil, kora, fil. Kada se torta stegne staviti glazuru.
Glazura: u vrelu slatku pavlaku staviti čokoladu i mešati dok se ne istopi, pa preliti tortu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)