PRAVA USKRŠNJA POSLASTICA Bajadera torta od plazme i čokolade, bez kuvanja fila!

Trpeza/ V.V.

19:00

Slatki kutak 0

Kombinacija plazme, čokolade i lešnika daje joj fantastičan ukus.

PRAVA USKRŠNJA POSLASTICA Bajadera torta od plazme i čokolade, bez kuvanja fila!
Printscreen/Youtube

Sastojci:

Kore (3 kom):

9 jaja

9 kašika šećera

6 kašika brašna

4 kašike kakaoa

1 prašak za pecivo

100 ml ulja

Fil:

300 g mlevene plazme

300 ml toplog mleka

250 g margarina

150 g šećera u prahu

150 g pečenog mlevenog lešnika

Glazura:

100 ml slatke pavlake

100 g čokolade za kuvanje

Priprema:

Umutiti belanca u čvrst sneg, pa postepeno dodavati šećer i mutiti dok se ne istopi. Dodavati jedno po jedno žumance, a zatim sipati ulje. Na kraju dodati pomešane brašno, kakao i prašak za pecivo i sjediniti varjačom. Sipati u podmazan kalup (prečnik 26 cm) i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta. Ohlađen biskvit preseći na 3 dela.

Fil: Keks preliti toplim mlekom i izmešati. Posebno umutiti margarin sa šećerom u prahu pa dodati keks i umutiti. Dodati mlevene lešnike.

Slaganje: kora koju treba poprskati mlekom, trećina fila, kora, fil, kora, fil. Kada se torta stegne staviti glazuru.

Glazura: u vrelu slatku pavlaku staviti čokoladu i mešati dok se ne istopi, pa preliti tortu.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading