SAVETI ZA NAJUKUSNIJU ŠTRUDLU Biće mekana kao duša i sočna umesto tvrda i suva

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Pratite ove jednostavne savete i uživajte u omiljenoj poslastici.

štrudla
Shutterstock

5 saveta za savršenu štrudlu, pravićete stalno

Koristite sastojke sobne temperature

Dovešće do toga da se sastojci lepo sjedine, što će da utiče na teksturu i ukus štrudle.

Brašno dodajte postepeno

Da biste kontrolisali konzistenciju testa, brašno dodajte postepeno.

Nemojte da preterujete sa količinom brašna

Ako preterate sa količinom brašna umesto ukusne i sočne poslastice dobićete suvu i tvrdu. 

Ostavite testo da odstoji

Ostavite oblikovano testo da odstoji i naraste, uticaće na fermentaciju i razvoj ukusa.

Nemojte da otvarate rernu tokom pečenja

Ako budete otvarali rernu poremetićete temperaturu i dovešćete do neravnomernog pečenja. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading