Slatkiš kao iz snova: Jednostavan recept za DŽINOVSKI KOLAČ iz tiganja
Slatki greh bez glutena pravi se brzo a jede još brže.
Džinovski kolač iz tiganja
Sastojci:
100 ml kokosovog ulja
150 g kokosvog šećera
2 jaja
2 kašičice ekstrakta vanile
250 g bademovog brašna
½ kašičice himalajske soli
½ kašičice praška za pecivo
100 g čokoladnih dugmića
Priprema:
Podmažite debelu tepsiju ili liveni tiganj (prečnika 30 cm) kokosovim uljem. U velikoj činiji pomešajte kokosovo ulje i kokosov šećer. Zatim umešajte jedno po jedno jaje i dodajte ekstrakt vanile. U testo dodajte bademovo brašno, himalajsku so i prašak za pecivo. Sve izmešajte u homogenu masu. Umešajte čokoladne dugmiće i ulijte testo u podmazan pleh. Pecite biskvit na 175 stepeni.oko 30 minuta dok ne porumeni. Biskvit iz tiganja možete poslužiti uz kuglicu sladoleda od vanile.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
BOSANSKA HALVA Domaćice ovako prave decenijama, a priprema je nikad jednostavnija, otopićete se od slatkoće
Neodoljivi desert osvojiće vas od prvog zalogaja, a nema ko vam neće tražiti recept.
MADLENE Francuski kolači sa limunom koji mirišu na ljubav, a sjajno idu sa čajem
Neodoljivi kolačići u slatko-kiselkastom spoju, prste da poližete.
NEODOLJIVE ČOKOLADNE BOMBICE Sitni kolači gotovi za 15 minuta, najbolje stavite odmah duplu meru
Fenomenalne i slatke, a savršene za slavsku trpezu.
KREM BRULE Penušavi, kremasti desert iz Francuske koji budi sva čula
Zamirisaće cela kuća na vanilu, a nestaće sa stola čim se postavi.
DESERTI SA DŽEMOM Mekani kao duša, a tope se u ustima, biramo samo one najbolje
Sočne krofne, čuvena torta ili starinske knedle, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)