Slatkiš kao iz snova: Jednostavan recept za DŽINOVSKI KOLAČ iz tiganja
Slatki greh bez glutena pravi se brzo a jede još brže.
Džinovski kolač iz tiganja
Sastojci:
100 ml kokosovog ulja
150 g kokosvog šećera
2 jaja
2 kašičice ekstrakta vanile
250 g bademovog brašna
½ kašičice himalajske soli
½ kašičice praška za pecivo
100 g čokoladnih dugmića
Priprema:
Podmažite debelu tepsiju ili liveni tiganj (prečnika 30 cm) kokosovim uljem. U velikoj činiji pomešajte kokosovo ulje i kokosov šećer. Zatim umešajte jedno po jedno jaje i dodajte ekstrakt vanile. U testo dodajte bademovo brašno, himalajsku so i prašak za pecivo. Sve izmešajte u homogenu masu. Umešajte čokoladne dugmiće i ulijte testo u podmazan pleh. Pecite biskvit na 175 stepeni.oko 30 minuta dok ne porumeni. Biskvit iz tiganja možete poslužiti uz kuglicu sladoleda od vanile.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)