Slatkiš kao iz snova: Jednostavan recept za DŽINOVSKI KOLAČ iz tiganja
Slatki greh bez glutena pravi se brzo a jede još brže.

Džinovski kolač iz tiganja
Sastojci:
100 ml kokosovog ulja
150 g kokosvog šećera
2 jaja
2 kašičice ekstrakta vanile
250 g bademovog brašna
½ kašičice himalajske soli
½ kašičice praška za pecivo
100 g čokoladnih dugmića
Priprema:
Podmažite debelu tepsiju ili liveni tiganj (prečnika 30 cm) kokosovim uljem. U velikoj činiji pomešajte kokosovo ulje i kokosov šećer. Zatim umešajte jedno po jedno jaje i dodajte ekstrakt vanile. U testo dodajte bademovo brašno, himalajsku so i prašak za pecivo. Sve izmešajte u homogenu masu. Umešajte čokoladne dugmiće i ulijte testo u podmazan pleh. Pecite biskvit na 175 stepeni.oko 30 minuta dok ne porumeni. Biskvit iz tiganja možete poslužiti uz kuglicu sladoleda od vanile.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

ČOKO KOCKE SA ORASIMA Nema paljenja rerne, a mekane kao pamuk i sočne
Savršene za sve prilike.

TURSKI MOKRI KOLAČ Savršen za iznenadne goste, a gotov za pola sata, prava rapsodija ukusa
Sočan i mekan, gosti će biti oduševljeni.

BRZI DŽEM OD KAJSIJA RAJ ZA NEPCA Savršen za palačinke i krofne, a treba vam samo dva sastojka
Samostalno mažite na hleb ili dodajte kao prilog omiljenom desertu.

SUFLE KAO IZ NAJBOLJEG FRANCUSKOG RESTORANA Savršenstvo mirisa i ukusa koje će vas oboriti s nogu
Gastronomski užitak u svakom zalogaju.

MERINGE ROLAT SA MALINAMA Neodoljivi desert koji se topi u ustima, svi će vam tražiti recept
Osvežiće vas i zasladiti u trenu.
Komentari (0)