Slatkiš kao iz snova: Jednostavan recept za DŽINOVSKI KOLAČ iz tiganja
Slatki greh bez glutena pravi se brzo a jede još brže.
Džinovski kolač iz tiganja
Sastojci:
100 ml kokosovog ulja
150 g kokosvog šećera
2 jaja
2 kašičice ekstrakta vanile
250 g bademovog brašna
½ kašičice himalajske soli
½ kašičice praška za pecivo
100 g čokoladnih dugmića
Priprema:
Podmažite debelu tepsiju ili liveni tiganj (prečnika 30 cm) kokosovim uljem. U velikoj činiji pomešajte kokosovo ulje i kokosov šećer. Zatim umešajte jedno po jedno jaje i dodajte ekstrakt vanile. U testo dodajte bademovo brašno, himalajsku so i prašak za pecivo. Sve izmešajte u homogenu masu. Umešajte čokoladne dugmiće i ulijte testo u podmazan pleh. Pecite biskvit na 175 stepeni.oko 30 minuta dok ne porumeni. Biskvit iz tiganja možete poslužiti uz kuglicu sladoleda od vanile.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
ČIZKEJK SA KIKIRIKI PUTEROM Očaravajući desert mekan kao duša
Sočan kolač nestaće sa stola odmah.
KOKOS BOMBICE SE TOPE U USTIMA Sitni kolači idealni za sva vremena i prilike
Slatke i neodoljive, najbolje odmah stavite duplu meru.
KOLAČ SA SIROM Fenomenalan i sladak, ovakav do sada niste jeli
Neodoljiv desert za sve sladokusce.
KEKS TORTA SA KOKOSOM Neodoljiva poslastica gotova za 15 minuta, miriše na leto i dane na moru
Kremasta i lagana, pravićete stalno.
MOSKVA ŠNIT Omiljena beogradska poslastica za sve svečane prilike
Originalni recept osmislila je Anica Džepina 1974. godine.
Komentari (0)