STARINSKI KOLAČ Popularna jogurt pita ima prhku koru i kremasti fil što je čini savršenom

Trpeza/ V.V.

12:30

Slatki kutak 0

U ovom receptu u fil idu jabuke što daje osvežavajući ukus kolaču.

STARINSKI KOLAČ Popularna jogurt pita ima prhku koru i kremasti fil što je čini savršenom
Shutterstock

Sastojci:

Testo:

300 g oštrog brašna

170 g maslaca

100 g šećera

4 žumanca

1 prašak za pecivo

1 vanilin šećera

Kora od 1 limuna

Fil:

4 belanca

2 kisele pavlake

2 čaše gustog jogurta

2 narendane jabuke

200 g šećera

70 g oštrog brašna

Sok od 1/2 limuna

Priprema:

Kora: u brašno iseckajte hladan maslac pa dodajte ostale sastojke i zamesite prhko testo. Pola testa oklagijom razvucite na pobrašnjenoj površini i stavite na dno podmazanoh pleha kao koru. Drugu polovicu testa umotajte u providnu foliju i zamrznite. Umutite belanca u čvrst sneg. Ostale sastojke za fil pomešajte mikserom pa dodajte u umućena belanca. Na koru sipajte fil, izravnajte i odozgo narendajte testo iz zamrzivača. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading