ODLIČNA ZA PONETI Sočna lenja pita sa jabukama bez masti!

Trpeza/ V.V.

12:00

Slatki kutak 0

Lenja pita je čvrst kolač koji možete da isečete, spakujete u kutiju i ponesete na izlet da se zasladite posle roštilja.

ODLIČNA ZA PONETI Sočna lenja pita sa jabukama bez masti!
Shutterstock

Sastojci:

3 jajeta

1 čaša jogurta (180 ml)

2 čaše (od jogurta) brašna

1 čaša šećera

1 čaša ulja

1 prašak za pecivo

Za fil:

700 g očišćenih narendanih jabuka

2 kašike ulja

2 kašike šećera

3 kašike griza

Za posipanje:

Šećer u prahu

Priprema:

Umutiti jaja, šećer, ulje, brašno, jogurt i prašak za pecivo, pa umesiti testo. Narendane jabuke dinstati sa uljem i šećerom i kada ispari voda koju puste, dodati griz. Odvojiti pola testa, razvući oklagijom kao koru i staviti u podmazan pleh. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 5-6 minuta, tj. dok se ne uhvati korica. Tada staviti fil i preko njega drugu koru razvučenu oklagijom od ostatka testa. Vratiti u rernu i peći oko 40 minuta na 200 stepeni dok kora ne bude smeđe boje. Prohlađenu pitu posuti šećerom u prahu i iseći na kocke.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading