ODLIČNA ZA PONETI Sočna lenja pita sa jabukama bez masti!
Lenja pita je čvrst kolač koji možete da isečete, spakujete u kutiju i ponesete na izlet da se zasladite posle roštilja.
Sastojci:
3 jajeta
1 čaša jogurta (180 ml)
2 čaše (od jogurta) brašna
1 čaša šećera
1 čaša ulja
1 prašak za pecivo
Za fil:
700 g očišćenih narendanih jabuka
2 kašike ulja
2 kašike šećera
3 kašike griza
Za posipanje:
Šećer u prahu
Priprema:
Umutiti jaja, šećer, ulje, brašno, jogurt i prašak za pecivo, pa umesiti testo. Narendane jabuke dinstati sa uljem i šećerom i kada ispari voda koju puste, dodati griz. Odvojiti pola testa, razvući oklagijom kao koru i staviti u podmazan pleh. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 5-6 minuta, tj. dok se ne uhvati korica. Tada staviti fil i preko njega drugu koru razvučenu oklagijom od ostatka testa. Vratiti u rernu i peći oko 40 minuta na 200 stepeni dok kora ne bude smeđe boje. Prohlađenu pitu posuti šećerom u prahu i iseći na kocke.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
ORASNICE Najlepši starinski slatkiš koji budi nostalgiju, a treba vam samo 4 sastojka
Fenomenalni kolači sa orasima poješće se čim se postave.
SOČNI KOLAČ SA KRUŠKAMA Desert koji se pamti, poći će vam voda na usta
Jednostavni desert oduševiće i one izbirljive.
BANANA HLEB Mekan i mirisan, a još bolji sutradan, za užinu koja se pamti
Savršen spoj hleba i deserta, a ukućani će stajati u redu za još.
MAFINI SA BANANAMA Sočni desert bez šećera i brašna, a mekan kao duša
Brz i jednostavan recept, idealan za iznenadne goste.
ČOKOLADNI SUFLE Rapsodija ukusa na francuski način, za prave ljubitelje slatkiša
Neodoljiv i mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)