STARINSKI KOLAČ Lenja pita sa višnjama, ukus i miris našeg detinjstva
Mekane prhke kore i kiseo voćni fil su jedinstven spoj koji rado jedu sve generacije.

Sastojci:
Možda vas zanima:

LENJA PITA SA VIŠNJAMA Neodoljivi klasik na drugačiji način, ukusa za pamćenje
Fenomenalna poslastica oduševiće i one izbirljive.

LENJA PITA SA VIŠNJAMA Očaravajući kolač ukusa koji se pamti, za prave sladokusce
Fenomenalan desert neodoljivog ukusa, po starom naninom receptu.

LENJA PITA SA VIŠNJAMA Klasik bez mane, po starom receptu "na čaše" iz bakine kuhinje
Ako volite lenju pitu sa jabukama, ovu sa višnjama ćete obožavati.

STARINSKI SLATKIŠ Dunavski talasi kolač, sa višnjama i čokoladom, savršen za svaku priliku
Kolač je dobio naziv po izgledu koji podseća na talase Dunava.
Kore:
2 jaja
700 g brašna
250 g margarina
200 g šećera
200 ml kisele pavlake
1 prašak za pecivo
Fil:
600 g očišćenih višanja
200 g šećera
50 g gustina
150 ml soka od oceđenih višanja
Priprema:
Umutiti penasto margarin sobne temperature sa šećerom, dodati prašak za pecivo i jaja. Sjediniti i dodati pola mere brašna, pa umutiti. Dodati ostatak brašna i umesiti meko testo. Zaviti ga u kesu i staviti jedan sat u frižider.
Fil: Višnje ocediti i soku dodati vodu da bude 500 ml tečnosti. U šerpu staviti višnje, pola te tečnosti i šećer i staviti da provri. U ostatak tečnosti umešati gustin. Kada provri kuvati nekoliko minuta, pa dodati gustin i mešati dok se ne zgusne.
Ohlađeno testo podeliti na dva dela, da jedan bude malo veći. Razvući veće testo oklagijom da bude veličine pleha a višak zalepiti na ivice pleha. Sipati fil. Razvući drugo testo u koru i staviti preko fila. Ivice malo zatvoriti pa izbušiti višljuškom. Peći ua zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta. Pita je gotova kada porumeni. Ohlađenu pitu po želji posuti prah šećerom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

KOMISBROT SA KIKIRIKIJEM Klasičan slatkiš u još slasnijem izdanju, a super ide uz čaj ili kafu
Sladak i slasan desert, prste da poližete.

BELA TORTA SA MALINAMA Prepuna je fila i bogatog ukusa, za sve svečanosti
Kremasta poslastica kao osmišljena za proleće.

NAJLAKŠI RECEPT ZA POSNU KEKS TORTU SA PUDINGOM Jednostavnije od ovoga ne može
Pravi se lako, a pojede brzo.

PEČENI KOLAČ OD SIRA Savršen desert za svaku priliku
Sočan i lagan, ukusa koji priča priče.

KOKOS ROLAT Mirisni desert koji budi uspomene sa letovanja, po receptu koji morate da probate
Sočan i lagan desert, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.
Komentari (0)