ZOVU GA LAŽNA BAKLAVA Kolač sa orasima se lako pravi, a možete ga napraviti za iznenadne goste

Alo.rs

20:00

Slatki kutak 0

I pre svega dosta je zdrav.

ZOVU GA LAŽNA BAKLAVA Kolač sa orasima se lako pravi, a možete ga napraviti za iznenadne goste
Shutterstock

Brzi kolač sa orasima

Sastojci:

340 g mlevenih oraha

4 jajeta

200 g šećera

1 limun

šećer u prahu

Priprema:

Odvojte žumanca od belanaca. Umešajte žumanca sa šećerom, a kad postanu lagano kremasta, dodajte rendanu koru jednog limuna i mlevene orahe. Dobro pomešajte. Umutite belanca u posebnoj posudi. Kad smesa postane bela, deo po deo prebacite u smesu sa žumancima. Laganim pokretima pomešajte, pa prebacite u kalup koji ste prethodno namazali uljem. Pecite na 190 stepeni oko 50 minuta. Pustite da se 
ohladi, pa pospite šećerom u prahu.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

kladkaka

KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima

10:30

16 maj, 2024

Slatki kutak

Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.

Komentari (0)

Loading