ZOVU GA LAŽNA BAKLAVA Kolač sa orasima se lako pravi, a možete ga napraviti za iznenadne goste
I pre svega dosta je zdrav.
Brzi kolač sa orasima
Sastojci:
340 g mlevenih oraha
4 jajeta
200 g šećera
1 limun
šećer u prahu
Priprema:
Odvojte žumanca od belanaca. Umešajte žumanca sa šećerom, a kad postanu lagano kremasta, dodajte rendanu koru jednog limuna i mlevene orahe. Dobro pomešajte. Umutite belanca u posebnoj posudi. Kad smesa postane bela, deo po deo prebacite u smesu sa žumancima. Laganim pokretima pomešajte, pa prebacite u kalup koji ste prethodno namazali uljem. Pecite na 190 stepeni oko 50 minuta. Pustite da se
ohladi, pa pospite šećerom u prahu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PUNA JE VITAMINA Napravite kašicu za bebu od četiri meseca
Učinite ukusno ovo jelo.
TRADICIONALNO JELO KOJE SVI VOLE Podvarak sa mesom po bakinom receptu topi se u ustima
Što više masti, to je ukusniji.
ZA KRATKO VREME SE SPREMA Ukusne i zdrave pljeskavice napravite očas posla!
Svima će se dopasti.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)