ZOVU GA LAŽNA BAKLAVA Kolač sa orasima se lako pravi, a možete ga napraviti za iznenadne goste
I pre svega dosta je zdrav.
Brzi kolač sa orasima
Sastojci:
340 g mlevenih oraha
4 jajeta
200 g šećera
1 limun
šećer u prahu
Priprema:
Odvojte žumanca od belanaca. Umešajte žumanca sa šećerom, a kad postanu lagano kremasta, dodajte rendanu koru jednog limuna i mlevene orahe. Dobro pomešajte. Umutite belanca u posebnoj posudi. Kad smesa postane bela, deo po deo prebacite u smesu sa žumancima. Laganim pokretima pomešajte, pa prebacite u kalup koji ste prethodno namazali uljem. Pecite na 190 stepeni oko 50 minuta. Pustite da se
ohladi, pa pospite šećerom u prahu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PUNA JE VITAMINA Napravite kašicu za bebu od četiri meseca
Učinite ukusno ovo jelo.
TRADICIONALNO JELO KOJE SVI VOLE Podvarak sa mesom po bakinom receptu topi se u ustima
Što više masti, to je ukusniji.
ZA KRATKO VREME SE SPREMA Ukusne i zdrave pljeskavice napravite očas posla!
Svima će se dopasti.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)