ZA KRATKO VREME SE SPREMA Ukusne i zdrave pljeskavice napravite očas posla!
Svima će se dopasti.
Pljeskavice od bundeve
Sastojci:
400 g krompira
400 g bundeve
1 jaje
150 g brašna
20 g skroba
so, biber
muskatni oraščić
2 kašike putera
2 kašike ulja
Priprema:
Krompir i bundevu očistite i grubo izrendajte. Pomešajte s jajetom, brašnom i skrobom, pa dodajte so, biber i narendani muskatni oraščić. U šerpi ugrejte puter i ulje, pa kašikom vadite pljeskavice, te ih spuštajte u vruću masnoću. Blago ih pritisnite kašikom da se spljeskaju. Trebalo bi da dobijete približno osam pljeskavica od ove količine krompira i bundeve. Pljeskavice zapecite s obe strane, pa izvadite na salvetu da se ocede.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
Puding od bundeve
Obožavaćete ga!
RECEPT KOJI NE MOŽE DA NE USPE Napravite italijanske njoke iz rerne za sve ukućane
Cela porodica će biti zadovoljna, muž sit, žena raspevana a deca poslušna.
GRČKA MUSAKA OD PATLIDŽANA Toliko je ukusna da nećete ni primetiti da meso nedostaje
Uživajte u bogatim ukusima ove grčke musake sa patlidžanom koja spaja sočne kolutove patlidžana sa aromatičnim sosom od mesa i začina
ĆUFTE U CRVENOM SOSU Neodoljivost ovih kuglica postići ćete sastojkom koji se inače ne stavlja u meso
Prste ćete polizati a ukućani će se svađati ko će da oliže tanjir.
POSNE LEPINJICE IZ TIGANJA Gotove za par minuta, a smažu se još brže, cela porodica će uživati
Neće vam trebati mnogo truda i, što je najvažnije, kuhinja neće biti zaprljana...
PILAV SA PEČURKAMA Savršen za one koji poste, ovom kremastom jelu nema mane
Po želji pospite listićima badema...
POTAŽ OD BUNDEVE ZA POST NA VODI Gotov za 25 minuta, a ukusan kao da ste ga kuvali nekoliko sati
Ukusan, jednostavan, bez merenja u gram
MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovo su najbolje posne prženice, jedan sastojak im daje neodoljiv ukus
Poslužite tople uz ajvar, domaću posnu paštetu od kikirikija ili...
Komentari (0)