BRZI VOĆNI SLATKIŠ Torta od jagoda sa korama od lisnatog testa, gotova je očas posla!
Kremasta i osvežavajuća poslastica.
Sastojci:
500 g lisnatog testa
1 l slatke pavlake
300 g jagoda
400 ml mleka
4 žumanca
1 vanilin šećer
1 kašika šećera
1 kašika gustina
Priprema:
Rastanjite lisnato testo, podelite na 3 dela, izbockajte viljuškom i ispecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni da dobije zlatno-žutu boju. U šerpu stavite mleko i oba šećera da provri na tihoj vatri. Dodajte umućena žumanca sa gustinom i kuvajte na tihoj vatri dok se ne zgusne. Mešajte sve vreme. Umutite slatku pavlaku i dodajte u hladan fil. Mutite da se dobije ujednačena smesa. Ređajte koru, fil, jagode, pa opet koru, fil, jagode, fil i odozgo završite korom. Stavite u frižider da se stegne, a pre služenja pospite šećerom u prahu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POLICAJKA Torta prepuna čokolade i raznih filova koja će oboriti s nogu sve sladokusce
Fenomenalna poslastica nestaće sa stola odmah.
NEODOLJIVE VANILICE OD SAMO 3 SASTOJKA Svi ih vole, a tope se ustima
Prave se brzo i lako a pojedu se u jednom zalogaju, zato najbolje stavite duplu meru.
NEODOLJIVI SLADOLED POSAN NA VODI Mak mu daje posebnu draž, otopićete se od miline
Pravi se brzo i lako, od samo 3 sastojaka, a nestaće sa stola odmah.
TORTA OD JABUKA Brza i osvežavajuća voćna poslastica za sva vremena i prilike
Neodoljiva poslastica raspametiće i one izbirljive.
LIMUN TORTA Fenomenalna poslastica koja se topi u ustima, ukućani će stajati u redu za još
Lagana i kremasta torta u savršenom slatko-kiselkastom spoju.
Komentari (0)