BRZI VOĆNI SLATKIŠ Torta od jagoda sa korama od lisnatog testa, gotova je očas posla!
Kremasta i osvežavajuća poslastica.
Sastojci:
500 g lisnatog testa
1 l slatke pavlake
300 g jagoda
400 ml mleka
4 žumanca
1 vanilin šećer
1 kašika šećera
1 kašika gustina
Priprema:
Rastanjite lisnato testo, podelite na 3 dela, izbockajte viljuškom i ispecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni da dobije zlatno-žutu boju. U šerpu stavite mleko i oba šećera da provri na tihoj vatri. Dodajte umućena žumanca sa gustinom i kuvajte na tihoj vatri dok se ne zgusne. Mešajte sve vreme. Umutite slatku pavlaku i dodajte u hladan fil. Mutite da se dobije ujednačena smesa. Ređajte koru, fil, jagode, pa opet koru, fil, jagode, fil i odozgo završite korom. Stavite u frižider da se stegne, a pre služenja pospite šećerom u prahu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)