BRZI VOĆNI SLATKIŠ Torta od jagoda sa korama od lisnatog testa, gotova je očas posla!
Kremasta i osvežavajuća poslastica.

Sastojci:
500 g lisnatog testa
1 l slatke pavlake
300 g jagoda
400 ml mleka
4 žumanca
1 vanilin šećer
1 kašika šećera
1 kašika gustina
Priprema:
Rastanjite lisnato testo, podelite na 3 dela, izbockajte viljuškom i ispecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni da dobije zlatno-žutu boju. U šerpu stavite mleko i oba šećera da provri na tihoj vatri. Dodajte umućena žumanca sa gustinom i kuvajte na tihoj vatri dok se ne zgusne. Mešajte sve vreme. Umutite slatku pavlaku i dodajte u hladan fil. Mutite da se dobije ujednačena smesa. Ređajte koru, fil, jagode, pa opet koru, fil, jagode, fil i odozgo završite korom. Stavite u frižider da se stegne, a pre služenja pospite šećerom u prahu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

ROZEN TORTA SA MAKOM Očaravajuća poslastica ukusa koji priča priče, za pravo uživanje
Neodoljiva torta nestaće sa stola odmah.

KUGLOF SA KOKOSOM Mirisni desert koji budi uspomene na dane letovanja
Mekan i sladak, nećete moći da prestanete da ga jedete.


DUNAVSKI TALASI Kremasti desert sa višnjama od kog će vam poći voda na usta
Sočan i kremast voćni kolač.

NEODOLJIVI EKLERI SA KAFOM Savršeni spoj deserta i omiljenog napitka, za pravo uživanje
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
Komentari (0)