ZAR NIJE SAVRŠENA? Bomba torta od rolata sa jagodama, godinama je omiljena letnja poslastica

Vesna Vukadinović

13:30

Slatki kutak 0

Izgleda prelepo, a brzo se napravi.

ZAR NIJE SAVRŠENA? Bomba torta od rolata sa jagodama, godinama je omiljena letnja poslastica
Shutterstock

Sastojci:

Za koru:

6 jaja

6 kašika šećera

4 kašike ulja

3 kašike brašna

3 kašike gustina

300 g džema od jagode

Za fil:

500 g jagoda

200 ml slatke pavlake

200 g maskarpone sira

150 g šećera

2 vanil šećera

1 kesica želatina u prahu

4 kašike vode

I još:

100 g piškota

100 ml mleka

Priprema:

Kora – rolat: Belanca umutiti u čvrst šam, pa postepeno dodavati šećer i mutiti dok se ne istopi. Dodavati jedno po jedno žumance muteći sve vreme pa sipati ulje neprekidno muteći mikserom. Posebno sjediniti brašno i gustin i kašikom umešati u smesu. Sipati u pleh obložen papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumeni. Urolati zajedno s papirom i ostaviti da se ohladi. Ohlađenu koru odmotati, skinuti papir i premazati je džemom, pa ponovo urolati.

Fil:  Želatin preliti vodom i ostaviti da nabubri. Prokuvati 400 g jagoda sa šećerom i vanil šećerom. Skloniti s ringle, dodati nabubreli želatin i mešati dok se ne rastopi. Smesu ostaviti da se ohladi. Slatku pavlaku umutiti i sjediniti sa sirom, pa dodati u Dodati ohlađenu smesu od jagoda. Umešati preostale iseckane jagode.

Ređanje: Okruglu činiju ili šerpu obložiti providnom folijom. Rolat iseći na parčiće debljine 1 cm i njima obložiti dno i stranice posude. Sipati polovinu fila, poređati red rolata i sipati ostatak fila. Piškote umočiti u mleko i poređati preko fila. Tortu staviti u frižider da se stegne. Zatim je okrenuti naopačke na tacnu i služiti.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading