ZAR NIJE SAVRŠENA? Bomba torta od rolata sa jagodama, godinama je omiljena letnja poslastica
Izgleda prelepo, a brzo se napravi.
Sastojci:
Za koru:
6 jaja
6 kašika šećera
4 kašike ulja
3 kašike brašna
3 kašike gustina
300 g džema od jagode
Za fil:
500 g jagoda
200 ml slatke pavlake
200 g maskarpone sira
150 g šećera
2 vanil šećera
1 kesica želatina u prahu
4 kašike vode
I još:
100 g piškota
100 ml mleka
Priprema:
Kora – rolat: Belanca umutiti u čvrst šam, pa postepeno dodavati šećer i mutiti dok se ne istopi. Dodavati jedno po jedno žumance muteći sve vreme pa sipati ulje neprekidno muteći mikserom. Posebno sjediniti brašno i gustin i kašikom umešati u smesu. Sipati u pleh obložen papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumeni. Urolati zajedno s papirom i ostaviti da se ohladi. Ohlađenu koru odmotati, skinuti papir i premazati je džemom, pa ponovo urolati.
Fil: Želatin preliti vodom i ostaviti da nabubri. Prokuvati 400 g jagoda sa šećerom i vanil šećerom. Skloniti s ringle, dodati nabubreli želatin i mešati dok se ne rastopi. Smesu ostaviti da se ohladi. Slatku pavlaku umutiti i sjediniti sa sirom, pa dodati u Dodati ohlađenu smesu od jagoda. Umešati preostale iseckane jagode.
Ređanje: Okruglu činiju ili šerpu obložiti providnom folijom. Rolat iseći na parčiće debljine 1 cm i njima obložiti dno i stranice posude. Sipati polovinu fila, poređati red rolata i sipati ostatak fila. Piškote umočiti u mleko i poređati preko fila. Tortu staviti u frižider da se stegne. Zatim je okrenuti naopačke na tacnu i služiti.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)