SOČAN BISKVIT Jednostavan kolač sa rumom, mekan kao pamuk

Trpeza/ V.V.

11:30

Slatki kutak 0

Biskvitni kolač koji se jednostavno priprema, a možete ga jesti sa džemom ili uz mleko i čaj kao uužinu.

SOČAN BISKVIT Jednostavan kolač sa rumom, mekan kao pamuk
Shutterstock

Sastojci:

250 g brašna

100 g kukuruznog brašna

180 g margarina

200 g šećera

5 jaja

50 ml ruma

1 prašak za pecivo

5 kašika soka od pomorandže

Kora od 1 pomorandže  

Priprema:

Margarin koji je omekšao na sobnoj temperaturi umutite penasto sa šećerom. Dodajte jedno po jedno jaje, sok, narendanu koru pomorandže, rum i kratko umutite da se sve sjedini. Pomešajte u drugoj posudi oba brašna i prašak za pecivo i dodajte u prethodnu smesu. Izmešajte varjačom. Sipajte u podmazan kalup za komisbrot ili običan pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko jedan sat. Proverite čačkalicom da li je kolač ispečen. Kad se prohladi izvadite iz kalupa.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading