SOČAN BISKVIT Jednostavan kolač sa rumom, mekan kao pamuk
Biskvitni kolač koji se jednostavno priprema, a možete ga jesti sa džemom ili uz mleko i čaj kao uužinu.
Sastojci:
250 g brašna
100 g kukuruznog brašna
180 g margarina
200 g šećera
5 jaja
50 ml ruma
1 prašak za pecivo
5 kašika soka od pomorandže
Kora od 1 pomorandže
Priprema:
Margarin koji je omekšao na sobnoj temperaturi umutite penasto sa šećerom. Dodajte jedno po jedno jaje, sok, narendanu koru pomorandže, rum i kratko umutite da se sve sjedini. Pomešajte u drugoj posudi oba brašna i prašak za pecivo i dodajte u prethodnu smesu. Izmešajte varjačom. Sipajte u podmazan kalup za komisbrot ili običan pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko jedan sat. Proverite čačkalicom da li je kolač ispečen. Kad se prohladi izvadite iz kalupa.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJBOLJI ŽUTI KOLAČ S MALINAMA Ako želite da bude vazdušast i mekan, napravite ga po receptu Dragice Marković
Odličan recept za obožavani biskvit s malinama koji će uspeti svim domaćicama!
MRAMORNI KOLAČ SA BRESKVAMA Izgleda prelepo, ukus mu je savršen, a brzo i lako se pravi!
Počastite se za vikend ovim prelepim slatkišem.
KOLAČ SA KAJSIJAMA Najlepši slatkiš s merama na šolje, pravo zadovoljstvo i za pravljenje i za jelo!
Voćni kolač koji se brzo i jednostavno pravi, ali to ne utiče na njegov savršen ukus.
ŽUTI KOLAČ S MALINAMA Omiljeni slatkiš se lako i brzo pravi, a plus je i - jeftin!
Mekani kolač sa voćem koji deca obožavaju.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)