MRAMORNI KOLAČ S MERAMA NA KAŠIKU Lako se napravi, a pojede se brzinom svetlosti!
Mekani kolač koji deca obožavaju.
Sastojci:
5 jaja
14 kašika šećera
14 kašika brašna
14 kašika mleka
10 kašika ulja
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
3 kašike kakaoa
Priprema:
Umutiti žumanca sa šećerom u penastu smesu. Dodavati ulje i mleko i sjediniti. Dodati brašno i prašak za pecivo, pa izmešati kašikom. Posebno umutiti čvrst sneg od belanaca i spojiti sa smesom o žumanaca, mešati kašikom. Pola smese sipati u podmazan pleh, a u drugu polovinu dodati kakao. Sipati preko prvog dela i viljuškom poravnati. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
MRAMORNI KOLAČ SA BRESKVAMA Savršeno mekan i sočan, a svima uspeva!
Ovaj kolač sa breskvama svi vole, a može stajati 2-3 dana u zatvorenoj posudi.
MRAMORNI KOLAČ SA BRESKVAMA Izgleda prelepo, ukus mu je savršen, a brzo i lako se pravi!
Počastite se za vikend ovim prelepim slatkišem.
JEFTIN KOLAČ, A PRAVI SE NA BRZAKA Mekani biskvit koji se samo umuti u jednoj činiji i ispeče!
Kolač možete da premažete džemom ili pospete šećerom u prahu.
NAJBOLJI ŽUTI KOLAČ S MALINAMA Ako želite da bude vazdušast i mekan, napravite ga po receptu Dragice Marković
Odličan recept za obožavani biskvit s malinama koji će uspeti svim domaćicama!
LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Sočni desert ukusa koji se pamti, za pravo uživanje
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah.
SAN SEBASTIJAN ČIZKEJK Desert neodoljivog ukusa nastao je učeničkom greškom a prava je senzacija
Nastao greškom učenika u baru u Španiji, a sada je pravi specijalitet. Ako volite klasičan čizkejk, ovaj ćete obožavati.
LAVA KOLAČ Čokoladna rapsodija od samo 3 sastojaka gotova začas, a topi se u ustima
Brzi čokoladni kolač osvojiće i one koji ne vole slatko.
PESAK TORTA Nepečena poslastica ukusa koji se pamti, a gotova za tren oka
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje stavite duplu meru.
LEPA BRENA TORTA Raskošna poslastica nazvana po čuvenoj pevačici, a topi se u ustima
Torta koja je uživala veliku popularnost 80 ih godina 20 veka, ostaviće bez daha i one izbirljive. Bogata, kalorična i čokoladna uskrasiće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)