MRAMORNI KOLAČ SA BRESKVAMA Razmazite ukućane i napravite im ovaj prelepi slatkiš

Vesna Vukadinović

11:30

Slatki kutak 0

Izgleda divno, a topi se u ustima.

kulinarski specijalitet
Shutterstock

Sastojci:

3 breskve

3 jaja

250 g brašna

150 ml mleka

150 g šećera

100 ml ulja

1 vanilin šećer

1 kesica praška za pecivo

2 kašike kakaoa

Priprema:

Umutite penasto jaja sa šećerom i vanil šećerom da se istope. Dodajte ulje i mleko, mutite 2 minuta pa kašikom umešajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Smesu podelite na dva dela pa u jedan dodajte kakao i izmešajte. U podmazan pleh sipajte na sredinu jednu kašiku svetle smese pa preko nje jednu kašiku tamne smese. Nastavite tako oko nje kašikom da stavljate žutu smesu pa preko smeđu dok ne utrošite obe smese. One će se razlivati po plehu i napraviti šare. Breskve secite na tanke kriške (ili kockice) i poređajte odozgo. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 30 minuta.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading