KOH PRELIVEN SIRUPOM Mekan, sočan kolač koji je preukusan, a pravi se od 3 sastojka
Probajte kolač detinjstva na malo drugačiji način.
Sastojci:
5 jaja
5 kašika brašna
5 kašika šećera
Za sirup:
400 g kristal šećera
600 ml vode
1 vanilin šećera
Priprema:
Jaja umutite penasto sa šećerom. Umešajte kašiku po kašiku brašna. Sipajte u dublji pleh i stavite da se peče u zagrejanoj rerni na 250 stepeni pa odmah smanjite na 200 stepeni i pecite 1 minut dok ne porumeni i odozgo dobije koricu. Smanjite temperaturu rerne na 150 stepeni i pecite 1 sat. Povremeno proverite kolač tako što ćete ga pritisnuti blago rukom, dobro je ako se vraća.
Sirup: Prokuvajte vodu sa vanilin i kristal šećerom.
Hladnim sirupom prelijte hladan kolač. Kad upije sirup isecite na kocke i služite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI LAVA KOLAČ Spas u poslednji čas kada navrate iznenadni gosti, a topi se u ustima
Pravi se brzo i lako, a pojede u jednom zalogaju.
POSNE VANILICE Ni malo ne zaostaju za originalom, a mirišu na detinjstvo i bakinu kuhinju
Fenomenalni kolači nestaće sa stola odmah.
JAGODA ŠNIT Fenomenalna poslastica koja mami osmeh na lice, a pomera granice dobrog ukusa
Torta idealna za sve svečane prilike raspametiće i one koji ne vole slatko.
POSNI MINJONI Popraviće vam dan u trenu, a mirišu na nedelju
Prave se brzo i lako, a idealni su za svečanu ili slavsku trpezu, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
NAJLEPŠE PECIVO SA MAKOM Idealno za svaku priliku, a zamirisaće cela kuća
Pužići, buhtle, štrudla ili slatki hleb.
Komentari (0)