KOH PRELIVEN SIRUPOM Mekan, sočan kolač koji je preukusan, a pravi se od 3 sastojka
Probajte kolač detinjstva na malo drugačiji način.
Sastojci:
5 jaja
5 kašika brašna
5 kašika šećera
Za sirup:
400 g kristal šećera
600 ml vode
1 vanilin šećera
Priprema:
Jaja umutite penasto sa šećerom. Umešajte kašiku po kašiku brašna. Sipajte u dublji pleh i stavite da se peče u zagrejanoj rerni na 250 stepeni pa odmah smanjite na 200 stepeni i pecite 1 minut dok ne porumeni i odozgo dobije koricu. Smanjite temperaturu rerne na 150 stepeni i pecite 1 sat. Povremeno proverite kolač tako što ćete ga pritisnuti blago rukom, dobro je ako se vraća.
Sirup: Prokuvajte vodu sa vanilin i kristal šećerom.
Hladnim sirupom prelijte hladan kolač. Kad upije sirup isecite na kocke i služite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)