RECEPT ZA ŠAM ROLNE Lepe su na oko, a još lepši ukus imaju, svi će biti oduševljeni!

Trpeza/ V.V.

19:00

Slatki kutak 0

Za ovakav kolač se vredi potruditi.

RECEPT ZA ŠAM ROLNE Lepe su na oko, a još lepši ukus imaju, svi će biti oduševljeni!
Shutterstock

Sastojci:

Za lisnato testo:

450 g brašna

50 g putera

250 ml tople vode

2 žumanca

1 kašičica sirćeta

prstohvat soli

Za premaz:

450 g putera

50 g brašna

Za šam:

10 belanaca

600 g šećera

Priprema:

Za testo pomešajte brašno, so i puter, pa dodajte žumanca, sirće i toplu vodu. Mesite da dobijete glatko testo. Rastanjite ga oklagijom i namažite premazom od izmešanog brašna i putera. Savijte kao pismo i rastanjite oklagijom u pravougaonik. Ponovite isto još jednom. Savijte tako da desna trećina preklopi srednju trećinu, a onda preklopite levom stranom i ostavite da stoji pola sata u frižideru. Ponovimo isti postupak još 2 puta. Testo rastanjite oklagijom u oblik pravougaonika, isecite na trake i obmotajte ih oko modlica za rolne. Peći u zagrejanoj rerni na 250 stepeni. Za šam umutiti belanca u čvrst sneg i dodavati malo po malo šećera. Mutite dok se šećer istopi. Ohlađene rolne napunite šamom. Po želji pospite ih šećerom u prahu.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading