MAGIČAN I KLASIČAN Preukusan punč od jaja ne morate piti samo za praznike

Alo.rs/B. Paunović

19:00

Slatki kutak 0

Napravite ga i u ove tople dane.

trpeza
Shutterstock

Punč od jaja

Sastojci:

1 l vode

1/2 kesice čaja po želji

50 g šećera

2 narandže

2 limuna

6 jaja

1/4 l ruma

Priprema:

U uzavreloj vodi skuvajte čaj, procedite i sipajte u posudu, dodajte 5 g šećera, narendanu koru od narandže, 4 žumanca i 2 cela umućena jajeta, sok od 2 sočne narandže i 2 limuna. Sve zajedno umutite i kuvajte na laganoj vatri dok ne dobijete homogenu smesu. Sklonite sa vatre i nastavite da mešate dok se ne ohladi. Dodajte 1/4 l ruma i ponovo zagrejte, kako biste poslužili vruće.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading