STARINSKE MAŽESTIK KOCKE Čokoladno savršenstvo sa grilijšem od pečenih badema, pravo iz beogradskih salona na vaš sto
Ogroman problem u vezi s ovim starinskim kolačem niju ni skupi stastojci, ni komplikovana priprema, već brzina kojom nestaje sa tanjira.

Možda vas zanima:

ČOKOLADNI KOLAČ IZ ČAŠE Gotov za minut, a ukusan kao da ste se trudili satima
Jednostavan desert skupog ukusa.

NAJBRŽI ČOKOLADNI KOLAČ Napravi se lako, a pojede brzo, za prave sladokusce
Neodoljivi slatkiš oduševiće sve koji ga budu probali.

ČOKOLADNI DESERT IZ ČAŠE Fenomenalan slatkiš koji se pravi lako, a savršen za iznenadne goste
Dodajte šlag ili sladoled i uživajte u desertu.

ČOKOLADNI KOLAČ OD SAMO 2 SASTOJKA Sočan i neodoljiv, a ne treba da palite rernu
Fenomenalan slatkiš oboriće s nogu sve koji ga budu probali.
Mažestik kocke
Sastojci:
Za grilijaš:
180 gr šećera
200 g lešnika
200 g putera
Za fil:
7 žumanaca
2 jajeta
7 kašika šećera
100 g čokolade
200 g putera
Za koru:
7 belanaca
120 g šećera
150 gr mlevenih pečenih lešnika
Priprema:
Za grilijaš otopite šećer. U dobijeni karamel ubacite lešnike koje ste prethodno ispekli i skinuli im opnicu. Lepo promešajte i izručite na tanjir te ostavite da se ohladi. Hladni karamel s lešnicima izlomite na komadiće i usitnite ih u avanu ili izlupajte daskom za sečenje između dva sloja pek-papira. Odvojite šaku grilijaša sa strane a ostatak ubacite u umućen puter za grilijaš.
Za fil dobro umutite 2 jaja, 7 žumanaca i šećera u penastu smesu i kuvajte na pari uz stalno mešanje. Pazite da voda ne bude previše vrela. Znaćete da je fil gotov, kada varjača ostavi trag na dnu šerpe. Dok je fil još topao, ubacite čokoladu i mešajte da se otopi otopi. Prekrijte folijom a kada se ohladi ubacite umućen puter.
Za koru umutite belanca da budu penasta, dodajte šećer i mutite da se šećer potpuno rastop. Na kraju špatulomm polako umešajte pečene pa samlevene lešnike.
Pleh dimenzija 25x35 cm obložite pekpapirom i izlijte pripremljenusmesu za koru. Pecite 15-20 minuta na 17 stešeni. Kad se kora ohladi, izvadite je iz pleha. Prvo stavite čokoladni fil pa grilijaš, i to kašikom jer je gust. Odozgo kolač pospite izdvojenim grilijašem i ostavite ga na hladnom da se stegne da bi se lepo seklo.

LAVA KOLAČ SA BELOM ČOKOLADOM Klasik u punom sjaju, kao osmišljen za dolazak iznenadnih gostiju
Kremast i sladak, nestaće sa stola čim se postavi.

NAJLAKŠI RECEPT ZA TIRAMISU U ČAŠI Jednostavnije od ovoga ne može
Jednostavni italijanski slatkiš kao osmišljen za iznenadne goste.

NAJBOLJE POSNE KROFNE Jedini recept koji će vam ikada trebati
Mekane i pufnaste, biće baš kao bakine.

MEDENJACI Mekani i ukusni, a super idu uz čaj ili kafu
Bićete oduševljeni ukusom, a zasladiće vas u trenu.

STARINSKI KOLAČ SA ORASIMA Klasik koji nikad ne izlazi iz mode
Sočan i mekan, a med mu daje poseban šmek.
Komentari (0)