KOLAČI GOTOVI ZA PET MINUTA Popsi od keksa su svima omiljeni, a od ovog recepta voda kreće na usta
Jede vam se nešto slatko, a nemate baš mnogo vremena? Napravite "Cake pops" ili aktulente popse od keksa i cela porodica će biti oduševljena. Ako se pitate gde da nabavite štapiće, to moguće u svim radnjama. Možete da nađete i posebne, već ukrašene, a mogu da posluže i obični štapići za roštilj.
Sastojci:
200 grama mlevenog keksa
125 grama margarina ili maslaca
100 grama šećera u prahu
100 ml soka od ananasa
50 grama mlevenog badema
Za glazuru:
100 gr mlečne čokolade
80 + 20 gr crne čokolade
3 kašike ulja
šarene mrvice
Priprema:
Umutiti margarin ili maslaca sa šećerom u prahu pad dodati keks i badem i rukom mesiti.Postepeno dodavati sok od ananasa.Ostaviti nakon toga smesu u frižider da odstoji minimum sat vremena. Izvaditi i oblikovati kuglice.Oblikovane kuglice slažite na tacnu na kojoj je papir za pečenje.Otopiti 20 gr čokolade pa štapić prvo umočiti u čokoladu pa ubosti u kuglicu od keksa. Vratiti sve u frižider da odstoji i da se čokolada i kuglice stegnu.Otopiti mlečnu čokoladu, ostatak crne sa dodatkom ulja u maloj šerpici ili činijici, izvaditi popse iz fržidera pa umakati u topljenu čokoladu.Ponovo okretati na istu tacnu, na papir i ostaviti da se stegne. Uvaljati u šarene mrvice.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)