LAGANA I PREZABAVNA Oblak torta od samo 3 sastojka se ne peče, ali nestaje brzinom svetlosti s tanjira
Ovaj lagani i osvežavajući desert nema ukus torte iako se tako zove, on je pufnast kao oblak.
Oblak torta
Sastojci:
1/2 šolje (80 g) seckanih jagoda
1 1/3 šolje (300 g) nezaslađenog sosa od jabuke
4 1/2 kašičice (15 g) želatina u prahu
Priprema:
Kalup za tortu dimenzija 20x22 cm obložite pek-papirom. Jagode i sos od jabuke Dodajte jagode i sos od jabuka izblwndirajte na velikoj brzini dok jagode ne postanu potpuno pire ujednačene boje. Ubacite želatin u prahu i kuvajte smesu na pari. Smeša treba da bude topla na dodir, ali ne i vruća. Pazite da se ne zagreje ili provri. Uklonite sa šporeta i ostavite je na pultu oko 10 minuta da se ohladi.
Koristeći nastavak za žičanu mutilicu, mutite najvećom brzinom oko 15 minuta. Smeša bi trebalo da se udvostruči u zapremini i da izgleda kao prozračni šlag i da bude dovoljno čvrsto da ne kaplje s miksera.
Sipajte smešu u pripremljenu posudu. Koristite lopaticu da ga ravnomerno rasporedite po celoj površini i zagladite površinu. Stavite u frižider na najmanje 1 sat da se stegne. Čuvajte tortu u frižideru do serviranja. Pre serviranja, tortu možete ukrasiti glazurom od šlaga ili drugim glazurom. Isecite tortu veoma velikim i oštrim nožem. Kolač je najbolje poslužiti ohlađen.
Možete dodatno ukrastiti šlagom i jagodama.
NAPOMENE:
1. Koristite sveže jagode. Smrznute jagode imaju previše vlažnosti što će narušiti teksturu torte.
2. Obavezno koristite nezaslađeni sos od jabuke jer ovaj recept neće raditi sa zaslađenim.
TIRAMISU SA BELOM ČOKOLADOM Još slađi od originala, poći će vam voda na usta
Italijanski klasik na drugačiji način za sve sladokusce.
RUM KOLAČ Brzinski desert koji se ne peče, a mekan kao duša, savršen za hladne dane
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
BRZI LAVA KOLAČ Idealan za početnike u kuhinji i dolazak iznenadnih gostiju, a preukusan
Neodoljivi kolač topi se u ustima, a uspeva svima.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
Komentari (0)