RUSKE KAPE Savršen spoj kokosa i čokolade, a mi imamo recept koji svima uspeva

Jelena Vukelić

12:43

Slatki kutak 0

Ruske kape svi obožavamo, a ovo je recept koji svima uspeva

ruske kape
Shutterstock

POTREBNO JE

6 jaja, 11 kašika šećera, 16 kašika brašna, kašika kakaoa, prašak za pecivo, 0,6 dl ulja, 5,5 dl mleka, margarin, 100 g šećera u prahu, 100 g kokosa, 100 g čokolade za testo

ZA GLAZURU 0,1 dl mleka, 0,1 ulja i 100 g čokolade

PRIPREMA

Umutite šest jaja sa šest kašika šećera, pa dodajete 0,5 dl ulja, kašiku kakao praha i 10 kašika brašna u koje ste dodali prašak za pecivo. Smesu preručite u pleh obložen pek-papirom i ispecite. Pečenu koru izvadite iz pleha, odvojte od papira i ohladite. Okruglom modlom vadite kružiće. Za fil umutite šest kašika brašna sa 0,5 dl hladnog mleka.

Stavite 4,5 dl mleka da se kuva sa pet kašika šećera, pa kad provri, umešajte krem od brašna i skuvajte gust fil. Penasto umutite margarin sa 100 g šećera u prahu i dodajte u ohlađeni fil. Ovim filom spajajte po dva kružića. Filujte ih i sa strane, pa ih uvaljate u kokos. Odozgo prelijte glazurom od čokolade.

Tagovi:

Komentari (0)

Loading