RUSKE KAPE Savršen spoj kokosa i čokolade, a mi imamo recept koji svima uspeva
Ruske kape svi obožavamo, a ovo je recept koji svima uspeva
POTREBNO JE
6 jaja, 11 kašika šećera, 16 kašika brašna, kašika kakaoa, prašak za pecivo, 0,6 dl ulja, 5,5 dl mleka, margarin, 100 g šećera u prahu, 100 g kokosa, 100 g čokolade za testo
ZA GLAZURU 0,1 dl mleka, 0,1 ulja i 100 g čokolade
PRIPREMA
Umutite šest jaja sa šest kašika šećera, pa dodajete 0,5 dl ulja, kašiku kakao praha i 10 kašika brašna u koje ste dodali prašak za pecivo. Smesu preručite u pleh obložen pek-papirom i ispecite. Pečenu koru izvadite iz pleha, odvojte od papira i ohladite. Okruglom modlom vadite kružiće. Za fil umutite šest kašika brašna sa 0,5 dl hladnog mleka.
Stavite 4,5 dl mleka da se kuva sa pet kašika šećera, pa kad provri, umešajte krem od brašna i skuvajte gust fil. Penasto umutite margarin sa 100 g šećera u prahu i dodajte u ohlađeni fil. Ovim filom spajajte po dva kružića. Filujte ih i sa strane, pa ih uvaljate u kokos. Odozgo prelijte glazurom od čokolade.
IŠLERI Starinski kolačići po tradicionalnom receptu, kao izmišljeni za uživanje
Neodoljivi kolačići nestaće sa stola odmah.
ŠARLOTA SA JAGODAMA Raskošna poslastica u savršenom kremasto-voćnom spoju, pravi raj za sladokusce
Raspametiće i one izbirljive.
KREM BRULE Francuski penušavi slatkiš kome nije moguće odoleti, a miriše na vanilu
Napravite ovaj fenomenalni desert od vanile, žumanca i slatke pavlake.
ČIZKEJK SA MAKOM SA MERAMA "NA ŠOLJE" Američki klasik na drugačiji način, kremast i osvežavajuć
Soči kolač sa sirom u savršenom spoju sa limunom okrepiće vam dušu i telo.
BAKLAVA SA ČOKOLADOM Još bolja od one klasične, svi će vam tražiti recept
Neodoljivi desert osvojiće i one koji ne vole baklavu.
Komentari (0)