HUANITA TORTA Ne peče se, gotova je za 15 minuta i sigurno je najkremastija poslastica koju ste ikada probali
Ovu tortu napravićete bukvalno za 15 minuta
Potrebno je
800 g šlaga
300 g mlevene plazme
300 g čokoladnih napolitanki
300 g kokosa
1,5 l mleka
3 želatina
20 kašika šećera
Priprema
Želatin rastvorite sa 1 dl mleka. Ostatak mleka sjediniti sa šećerom i skuvajte. U vrelo mleko dodajte želatin i kuvajte još 10 minuta. Sklonite sa špreta i ohladite pa sa njim umutiti sav šlag. Šlag podelite na tri dela pa u jedan dodajte kokos, u drugi mleveni keks a u treći mlevene napolitanke. Dublju posudu obložite sa unutrašnje strane aluminijumskom folijom, pa ređajte filove jedan preko drugog. Tortu ostaviti preko noći u frižideru, pa je ukrasite umućenim šlagom.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)