TORTA ZA SVA VREMENA Ledena kraljica, savršenstvo ukusa
Ledena kraljica je jedna od onih torti koje podsećaju na detinjstvo i uz čiji ukus su odrastale generacije
Potrebno je:
Za kore:
belanca 15
šećer 18 kašika
brašno 3 kašike
mleveni orasi 30 kašika
bela čokolada 300 g
maslac 50 g
Za 1. fil:
žumanca 15
šećer 300 g
bela čokolada 75 g
maslac 250 g
Za 2. fil:
slatka pavlaka 500 ml
Za glazuru:
bela čokolada 200 g
maslac 125 g
Priprema:
Umutite pet belanaca u čvrst sneg. Postepeno dodajte šest kašika šećera, kašiku brašna i na kraju deset kašika mlevenih oraha. Ispecite tri takve kore. Na svaku koru sipajte po 100 grama bele čokolade rastopljene sa maslacem.
Skuvajte žumanca na pari sa šećerom. Dodajte rastopljenu belu čokoladu. U prohlađenu smesu dodajte penasto umućen maslac. Umutite slatku pavlaku.
Ređajte koru prelivenu čokoladom, žuti fil, slatku pavlaku i tako dok ne utrošite sav materijal. Ukrasite glazurom napravljenom od bele čokolade rastopljene sa maslacem.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)