TORTA ZA SVA VREMENA Ledena kraljica, savršenstvo ukusa
Ledena kraljica je jedna od onih torti koje podsećaju na detinjstvo i uz čiji ukus su odrastale generacije

Potrebno je:
Za kore:
belanca 15
šećer 18 kašika
brašno 3 kašike
mleveni orasi 30 kašika
bela čokolada 300 g
maslac 50 g
Za 1. fil:
žumanca 15
šećer 300 g
bela čokolada 75 g
maslac 250 g
Za 2. fil:
slatka pavlaka 500 ml
Za glazuru:
bela čokolada 200 g
maslac 125 g
Priprema:
Umutite pet belanaca u čvrst sneg. Postepeno dodajte šest kašika šećera, kašiku brašna i na kraju deset kašika mlevenih oraha. Ispecite tri takve kore. Na svaku koru sipajte po 100 grama bele čokolade rastopljene sa maslacem.
Skuvajte žumanca na pari sa šećerom. Dodajte rastopljenu belu čokoladu. U prohlađenu smesu dodajte penasto umućen maslac. Umutite slatku pavlaku.
Ređajte koru prelivenu čokoladom, žuti fil, slatku pavlaku i tako dok ne utrošite sav materijal. Ukrasite glazurom napravljenom od bele čokolade rastopljene sa maslacem.

POSNE PRINCES KROFNE Vazdušaste i mekane kao duša, poćiće vam voda na usta
Kremaste i sočne, tope se u ustima.

JAFA KOLAČ Osvežavajući desert koji budi sva čula, u sočnom spoju sa pomorandžom
Kremast i sladak, pravićete stalno.

LEDENA KRALJICA Očaravajuća poslastica raspametiće goste na uskršnjoj trpezi
Slatka i kremasta, uzećete parče više.

OPERA TORTA Klasik francuskog poslastičarstva u simfoniji različitih slatkih ukusa
Svečana i raskošna, gosti će biti oduševljeni.

ESTERHAZI TORTA Poslastica dostojna kraljeva, neprevaziđenog ukusa, za sve svečane prilike
Očaravajuća i svečana, nema ko vam neće tražiti dodatak.
Komentari (0)