UKUS JE FENOMENALAN Pravo je vreme za lagan letnji kolač sa ribizlama
Savršen letnji desert koji se lako pravi
Iz bakine kuhinje, stiže nam provereno dobar recept za kolač koji ćete uvrstiti u listu omiljenih.
Potrebno je:
Prvi biskvit
3 žumanca
50 gr šećera
100m, jogurta
50 ulja
150 gr brašna
50 gr griza
1/2 peciva
korica limuna
Voće
300 gr ribizli (može maline ili drugo voće)
Treći deo:
3 belanca
50 gr šećera
1 vanočin šećer
Priprema:
Umutiti penasto žumanca sa šećerom, dodati brašno griz sa praškom za pecivo, koricu limuna, jogurt i ulje i sve izjednačiti.
Pleh 22 cm obložiti pek papirom i peći 10 minuta na 200 stepeni.
Izvaditi poređati voće i sipati umućena belanca sa šećerom i vanilin šećerom.
Vratiti u rernu i smanjiti na 180 stepeni i peći još 20-30 minuta da belanca dobiju krem boju. Seći potpuno ohlađen. Uživajte!
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)