UKUS JE FENOMENALAN Pravo je vreme za lagan letnji kolač sa ribizlama
Savršen letnji desert koji se lako pravi
Iz bakine kuhinje, stiže nam provereno dobar recept za kolač koji ćete uvrstiti u listu omiljenih.
Potrebno je:
Prvi biskvit
3 žumanca
50 gr šećera
100m, jogurta
50 ulja
150 gr brašna
50 gr griza
1/2 peciva
korica limuna
Voće
300 gr ribizli (može maline ili drugo voće)
Treći deo:
3 belanca
50 gr šećera
1 vanočin šećer
Priprema:
Umutiti penasto žumanca sa šećerom, dodati brašno griz sa praškom za pecivo, koricu limuna, jogurt i ulje i sve izjednačiti.
Pleh 22 cm obložiti pek papirom i peći 10 minuta na 200 stepeni.
Izvaditi poređati voće i sipati umućena belanca sa šećerom i vanilin šećerom.
Vratiti u rernu i smanjiti na 180 stepeni i peći još 20-30 minuta da belanca dobiju krem boju. Seći potpuno ohlađen. Uživajte!
ČOKO MAFINI Još ukusniji od onih klasičnih, nek zamiriše cela kuća
Ako volite klasične mafine, ove čokoladne ćete da obožavate.
KEKSIĆI Ukusni zalogajčići nestaće sa stola odmah, a svi će vam tražiti recept
Neodoljivi i slatki, idealni kada navrate iznenadni gosti.
NUGAT TORTA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, a miriše na ljubav
Fenomenalna poslastica smaže se za tren oka.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)