UKUS JE FENOMENALAN Pravo je vreme za lagan letnji kolač sa ribizlama
Savršen letnji desert koji se lako pravi

Iz bakine kuhinje, stiže nam provereno dobar recept za kolač koji ćete uvrstiti u listu omiljenih.
Potrebno je:
Prvi biskvit
3 žumanca
50 gr šećera
100m, jogurta
50 ulja
150 gr brašna
50 gr griza
1/2 peciva
korica limuna
Voće
300 gr ribizli (može maline ili drugo voće)
Treći deo:
3 belanca
50 gr šećera
1 vanočin šećer
Priprema:
Umutiti penasto žumanca sa šećerom, dodati brašno griz sa praškom za pecivo, koricu limuna, jogurt i ulje i sve izjednačiti.
Pleh 22 cm obložiti pek papirom i peći 10 minuta na 200 stepeni.
Izvaditi poređati voće i sipati umućena belanca sa šećerom i vanilin šećerom.
Vratiti u rernu i smanjiti na 180 stepeni i peći još 20-30 minuta da belanca dobiju krem boju. Seći potpuno ohlađen. Uživajte!

SLADOLED SA KAFOM Kao osmišljen za tople prolećne dane, ovakav do sada niste jeli
Za prave kafoljupce.

KNEDLE SA DŽEMOM Drugačiji desert koju budi nostalgiju na dane detinjstva, a pravi raj za nepca
Sočne i slatke, prste da poližete.

NEODOLJIVI ČOKOLADNI MAFINI Brz i ukusan desert koji svi vole, a napravi se očas posla
Prave se lako, a osvajaju ukusom.

LENINA TORTA Rakošna poslastica sa kafom i napolitankama koja budi sva čula
Fenomenalna poslastica osvojiće i one koji ne vole slatko.

KOKOS ROLAT Miriše na plažu i more, a uspeva i potpunim početnicima
Sočan spoj kokosa sa kafom za prave kafoljubce.
Komentari (0)