KAKAO KOCKE Fini čokoladni desert za čiju sočnost su zaslužne jabuke, sjajan slatkiš za dane posta
Ove posne kockice od kakaa i jabuka su odličan izbor ako postite ili ste netolerantni na laktozu jer nemaju mlečnih prozivodda

Kakao kocke s pireom od jabuke
Suvi sastojci:
1 i 1/2 šolje speltinog polubelog brašna (ili pšeničnog polubelog)
1/3 šolje kakao praha (40 g)
1/ 2 šolje mlevenih lešnika (50 g)
2 kašičice praška za pecivo
Za pire od jabuke:
2 srednje jabuke (oko 300 g)
malo vode
Tečni sastojci:
1/2 šolje sojinog jogurta
1/2 šolje ovsenog mleka
1/3 šolje ulja
2 /3 šolje agavinog sirupa (ili meda)
1/2 kašičice vanile burbon praha
1-2 kašičice cimeta
Ostalo:
šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Jabuke oljuštite, odstranite im koštice i isecite ih na kockice. Stavite u šerpu, sipajte vodu do 1/2 nivoa jabuka i kuvajte na srednjoj vatri dok ne omekšaju. Ocedite višak vode i izmiksajte ručnim mikserom u pire. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Prosejte brašno i kakao u činiju. Dodajte ostale suve sastojke i sve promešajte. U drugoj posudi pomešajte sve tečne sastojke zajedno sa začinima. Sipajte ih polako u činiju sa suvim sastojcima i lagano izmešajte varjačom u jednoličnu smesu. Kalup prečnika 23x23 cm obložite papirom za pečenje ili ganauljit), sipajte smesu u kalup, protresite da se smesa ravnomerno rasporedi u kalupu. Pecite 35 minuta. Proveriti drvenim štapićem (mora da bude suv ako je biskvit pečen), pa po potrebi peci malo duže ako je testo još vlažno jer zavisi i od jačine rerne. Ostavite tortu da se ohladi pre rezanja, a pre serviranja pospite šećerom u prahu.

KOKOS ROLAT Mirisni desert koji budi uspomene sa letovanja, po receptu koji morate da probate
Sočan i lagan desert, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.

DIJETALNO -POSNI PUDING Čokoladno savršenstvo koje će da vam ulepša radnu nedelju
Gotov za tili čas, a topi se u ustima.

NEODOLJIVA TORTICA OD LIMUNA Uživajte u mirisu koji će ispuniti vaš dom
U savršenom slatko-kiselkastom spoju, ukusa za pamćenje.

NEODOLJIVE ČOKO KOCKE Posni kolač mekan kao duša, a uspeva i početnicima
Slatke i kremaste, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.

EGIPATSKI KOLAČ Desert sa medom i bademom koji se topi u ustima
Drugačiji i ukusan, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)