KAKAO KOCKE Fini čokoladni desert za čiju sočnost su zaslužne jabuke, sjajan slatkiš za dane posta
Ove posne kockice od kakaa i jabuka su odličan izbor ako postite ili ste netolerantni na laktozu jer nemaju mlečnih prozivodda
Kakao kocke s pireom od jabuke
Suvi sastojci:
1 i 1/2 šolje speltinog polubelog brašna (ili pšeničnog polubelog)
1/3 šolje kakao praha (40 g)
1/ 2 šolje mlevenih lešnika (50 g)
2 kašičice praška za pecivo
Za pire od jabuke:
2 srednje jabuke (oko 300 g)
malo vode
Tečni sastojci:
1/2 šolje sojinog jogurta
1/2 šolje ovsenog mleka
1/3 šolje ulja
2 /3 šolje agavinog sirupa (ili meda)
1/2 kašičice vanile burbon praha
1-2 kašičice cimeta
Ostalo:
šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Jabuke oljuštite, odstranite im koštice i isecite ih na kockice. Stavite u šerpu, sipajte vodu do 1/2 nivoa jabuka i kuvajte na srednjoj vatri dok ne omekšaju. Ocedite višak vode i izmiksajte ručnim mikserom u pire. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Prosejte brašno i kakao u činiju. Dodajte ostale suve sastojke i sve promešajte. U drugoj posudi pomešajte sve tečne sastojke zajedno sa začinima. Sipajte ih polako u činiju sa suvim sastojcima i lagano izmešajte varjačom u jednoličnu smesu. Kalup prečnika 23x23 cm obložite papirom za pečenje ili ganauljit), sipajte smesu u kalup, protresite da se smesa ravnomerno rasporedi u kalupu. Pecite 35 minuta. Proveriti drvenim štapićem (mora da bude suv ako je biskvit pečen), pa po potrebi peci malo duže ako je testo još vlažno jer zavisi i od jačine rerne. Ostavite tortu da se ohladi pre rezanja, a pre serviranja pospite šećerom u prahu.
KEKSIĆI Ukusni zalogajčići nestaće sa stola odmah, a svi će vam tražiti recept
Neodoljivi i slatki, idealni kada navrate iznenadni gosti.
TORTA SA MALINAMA Raskošna i neodoljiva poslastica za sva vremena i prilike, a miriše na ljubav
Torta sa dva fila raspametiće i one izbirljive.
NUGAT TORTA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, a miriše na ljubav
Fenomenalna poslastica smaže se za tren oka.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)