KAKAO KOCKE Fini čokoladni desert za čiju sočnost su zaslužne jabuke, sjajan slatkiš za dane posta

Trpeza/I.V.

15:53

Slatki kutak 0

Ove posne kockice od kakaa i jabuka su odličan izbor ako postite ili ste netolerantni na laktozu jer nemaju mlečnih prozivodda

kakao kocke
Shutterstock

 

Kakao kocke s pireom od jabuke

Suvi sastojci:

1 i 1/2 šolje speltinog polubelog brašna (ili pšeničnog polubelog)

1/3 šolje kakao praha (40 g)

1/ 2 šolje mlevenih lešnika (50 g)

2 kašičice praška za pecivo

Za pire od jabuke:

2 srednje jabuke (oko 300 g)

malo vode

Tečni sastojci:

1/2 šolje sojinog jogurta

1/2 šolje ovsenog mleka

1/3 šolje ulja

2 /3 šolje  agavinog sirupa (ili meda)

pire od jabuka

1/2 kašičice vanile burbon praha

1-2 kašičice cimeta

Ostalo:

šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Jabuke oljuštite, odstranite im koštice i isecite ih na kockice. Stavite u šerpu, sipajte vodu do 1/2 nivoa jabuka i kuvajte na srednjoj vatri dok ne omekšaju. Ocedite višak vode i izmiksajte ručnim mikserom u pire. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Prosejte brašno i kakao u činiju. Dodajte ostale suve sastojke i sve promešajte. U drugoj posudi pomešajte sve tečne sastojke zajedno sa začinima. Sipajte ih polako u činiju sa suvim sastojcima i lagano izmešajte varjačom u jednoličnu smesu. Kalup prečnika 23x23 cm obložite papirom za pečenje ili ganauljit), sipajte smesu u kalup, protresite da se smesa ravnomerno rasporedi u kalupu. Pecite 35 minuta. Proveriti drvenim štapićem (mora da bude suv ako je biskvit pečen), pa po potrebi peci malo duže ako je testo još vlažno jer zavisi i od jačine rerne. Ostavite tortu da se ohladi pre rezanja, a pre serviranja pospite šećerom u prahu.

Komentari (0)

Loading