ŽERBO KOCKE Prhke kore i fil od oraha daju ovom starinskom kolaču bogat ukus
Poznato mađarski kolač dobio je naziv po istoimenoj poslastičarnici u Budimpešti u kojoj je nastao.
Sastojci:
Kore:
400 g brašna
200 g putera
1 jaje
2 kašike šećera
1 kocka kvasca
Fil:
300 g mlevenih oraha
300 ml mleka
200 g džema od kajsija
100 g putera
100 g šećera u prahu
100 g šećera
Glazura:
100 g čokolade
50 g putera
3 kašike šećera
3 kašike vode
Priprema:
Kore: U brašno sipati pripremljeni nadošli kvasac (sa kašičicom šećera, brašna i malo tople vode). Dodati jaje, šećer i omekšali puter. Zamesiti testo, podeliti na tri dela i ostaviti pola sata. Potom razvući testo u tri tanke kore veličine pleha i ispeći na poleđini pleha.
Fil: Popariti orahe vrelim mlekom, dodati penasto umućen puter sa prah šećerom.
Ohlađene kore premazati džemom, posuti sa 50 g šećera, a preko naneti polovinu fila sa orasima. Staviti drugu koru, ponoviti postupak, i na kraju poklopiti trećom korom.
Peći kolač na 200 stepeni oko pola sata. Ohlađen kolač preliti glazurom od čokolade istopljenom sa puterom, šećerom i vodom.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)