ŽERBO KOCKE Prhke kore i fil od oraha daju ovom starinskom kolaču bogat ukus
Poznato mađarski kolač dobio je naziv po istoimenoj poslastičarnici u Budimpešti u kojoj je nastao.
Sastojci:
Kore:
400 g brašna
200 g putera
1 jaje
2 kašike šećera
1 kocka kvasca
Fil:
300 g mlevenih oraha
300 ml mleka
200 g džema od kajsija
100 g putera
100 g šećera u prahu
100 g šećera
Glazura:
100 g čokolade
50 g putera
3 kašike šećera
3 kašike vode
Priprema:
Kore: U brašno sipati pripremljeni nadošli kvasac (sa kašičicom šećera, brašna i malo tople vode). Dodati jaje, šećer i omekšali puter. Zamesiti testo, podeliti na tri dela i ostaviti pola sata. Potom razvući testo u tri tanke kore veličine pleha i ispeći na poleđini pleha.
Fil: Popariti orahe vrelim mlekom, dodati penasto umućen puter sa prah šećerom.
Ohlađene kore premazati džemom, posuti sa 50 g šećera, a preko naneti polovinu fila sa orasima. Staviti drugu koru, ponoviti postupak, i na kraju poklopiti trećom korom.
Peći kolač na 200 stepeni oko pola sata. Ohlađen kolač preliti glazurom od čokolade istopljenom sa puterom, šećerom i vodom.
RUM KOLAČ Brzinski desert koji se ne peče, a mekan kao duša, savršen za hladne dane
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
BRZI LAVA KOLAČ Idealan za početnike u kuhinji i dolazak iznenadnih gostiju, a preukusan
Neodoljivi kolač topi se u ustima, a uspeva svima.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)