RAFAELO TORTA KOJA SE LAKO PRAVI Kraljica svake trpeze, a uspeva čak i početnicima
Ukoliko volite kokos, onda je vreme da se oprobate u spremanju rafaelo torte koja se jednostavno pravi
Sastojci:
- 5 jaja
- prstohvat soli
- 150 g šećera
- 130 g brašna
- 30 g gustina
- 50 g seckanih badema
Za fil:
- 200 g slatke pavlake
- 50 ml kondenzovanog mleka
Za dekoraciju:
- 100 g kokosa
Priprema:
Umutite jaja uz dodatak soli i šećera dok ne postanu penasta.
Brašno pomešajte sa gustinom, pa prosejte u činiju sa jajima.
Izmešajte smesu tako da bude bez grudvica, a onda dodajte iseckane bademe.
Smesu izlijte u okrugli pleh obložen pek papirom i pecite na 180 stepeni oko 40 minuta.
Pripremite fil, pa ga ubacite u špric.
Kada se kora ispeče, isecite je na dva dela tako da budu debljine 3 cm.
Stavite fil na jednu koru, a zatim tako i na drugu.
Poravnajte tortu, pa je pospite kokosovim brašnom sa svih strana.
Ako želite na vrhu možete da dodate nekoliko kokosovih kuglica.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)