RAFAELO TORTA KOJA SE LAKO PRAVI Kraljica svake trpeze, a uspeva čak i početnicima
Ukoliko volite kokos, onda je vreme da se oprobate u spremanju rafaelo torte koja se jednostavno pravi
Sastojci:
- 5 jaja
- prstohvat soli
- 150 g šećera
- 130 g brašna
- 30 g gustina
- 50 g seckanih badema
Za fil:
- 200 g slatke pavlake
- 50 ml kondenzovanog mleka
Za dekoraciju:
- 100 g kokosa
Priprema:
Umutite jaja uz dodatak soli i šećera dok ne postanu penasta.
Brašno pomešajte sa gustinom, pa prosejte u činiju sa jajima.
Izmešajte smesu tako da bude bez grudvica, a onda dodajte iseckane bademe.
Smesu izlijte u okrugli pleh obložen pek papirom i pecite na 180 stepeni oko 40 minuta.
Pripremite fil, pa ga ubacite u špric.
Kada se kora ispeče, isecite je na dva dela tako da budu debljine 3 cm.
Stavite fil na jednu koru, a zatim tako i na drugu.
Poravnajte tortu, pa je pospite kokosovim brašnom sa svih strana.
Ako želite na vrhu možete da dodate nekoliko kokosovih kuglica.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
POSNA KEKS TORTA SA VIŠNJAMA Brza poslastica koja se smaže u trenu, a uspeva svima
Neodoljiva poslastica pravi se brzo i lako, a pojede još brže.
Komentari (0)