RAFAELO TORTA KOJA SE LAKO PRAVI Kraljica svake trpeze, a uspeva čak i početnicima
Ukoliko volite kokos, onda je vreme da se oprobate u spremanju rafaelo torte koja se jednostavno pravi

Sastojci:
- 5 jaja
- prstohvat soli
- 150 g šećera
- 130 g brašna
- 30 g gustina
- 50 g seckanih badema
Za fil:
- 200 g slatke pavlake
- 50 ml kondenzovanog mleka
Za dekoraciju:
- 100 g kokosa
Priprema:
Umutite jaja uz dodatak soli i šećera dok ne postanu penasta.
Brašno pomešajte sa gustinom, pa prosejte u činiju sa jajima.
Izmešajte smesu tako da bude bez grudvica, a onda dodajte iseckane bademe.
Smesu izlijte u okrugli pleh obložen pek papirom i pecite na 180 stepeni oko 40 minuta.
Pripremite fil, pa ga ubacite u špric.
Kada se kora ispeče, isecite je na dva dela tako da budu debljine 3 cm.
Stavite fil na jednu koru, a zatim tako i na drugu.
Poravnajte tortu, pa je pospite kokosovim brašnom sa svih strana.
Ako želite na vrhu možete da dodate nekoliko kokosovih kuglica.

BANANA HLEB ZA PRAVE SLADOKUSCE Nema ko će mu odoleti, a priprema je tako jednostavna
Fenomenalan desert osvojiće vas od prvog zalogaja.

OČARAVAJUĆI EKLERI SA KAFOM Super idu uz omiljeni napitak, a nikad kremastiji
Mirisni i savršeni, bićete oduševljeni.

CVETIĆI VANILICE Mirisni sitni kolači koje će gosti odmah razgrabiti
Sočni i slatki, najbolje odmah stavite duplu meru.

OČARAVAJUĆI ČOKOLADNI BRAUNI Originalni američki recept za omiljeni kolač
Sladak i fenomenalan, za prave ljubitelje čokolade.

PRINCES KROFNE SA VIŠNJAMA Klasik koji ne izlazi iz mode u sočnom spoju sa voćem
Vazdušaste i mekane, savršene za proleće.
Komentari (0)