RAFAELO TORTA KOJA SE LAKO PRAVI Kraljica svake trpeze, a uspeva čak i početnicima

Slobodanka Ćorić

11:26

Slatki kutak 0

Ukoliko volite kokos, onda je vreme da se oprobate u spremanju rafaelo torte koja se jednostavno pravi

rafaelo torta
Printscreen/Youtube

Sastojci:

  • 5 jaja
  • prstohvat soli
  • 150 g šećera
  • 130 g brašna
  • 30 g gustina
  • 50 g seckanih badema

Za fil:

  • 200 g slatke pavlake
  • 50 ml kondenzovanog mleka

Za dekoraciju:

  • 100 g kokosa

Priprema:

Umutite jaja uz dodatak soli i šećera dok ne postanu penasta. 

Brašno pomešajte sa gustinom, pa prosejte u činiju sa jajima. 

Izmešajte smesu tako da bude bez grudvica, a onda dodajte iseckane bademe.

Smesu izlijte u okrugli pleh obložen pek papirom i pecite na 180 stepeni oko 40 minuta. 

Pripremite fil, pa ga ubacite u špric.

Kada se kora ispeče, isecite je na dva dela tako da budu debljine 3 cm.

Stavite fil na jednu koru, a zatim tako i na drugu.

Poravnajte tortu, pa je pospite kokosovim brašnom sa svih strana.

Ako želite na vrhu možete da dodate nekoliko kokosovih kuglica.

Komentari (0)

Loading