ČOKOLADNI SUTLIJAŠ Fantastična kremasta poslastica koja je spremna za jelo očas posla!
Pre služenja, pospite rendanom čokoladom i po želji dodajte kašiku šlaga.
Sastojci:
500 ml mleka
150 g pirinča
4 kašike šećera
1 vanilin šećer
50 g čokolade za kuvanje
50 g putera
Priprema:
Skuvati mleko sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati puter i pirinač. Kuvati poklopljeno na tihoj vatri oko pola sata. Tada dodati čokoladu i kuvati još 20 minuta, uz povremeno mešanje. Gotov sutlijaš sipati u posude, ostaviti da se ohladi, dekorisati i poslužiti.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)