NAPRAVITE REFORMA TORTU Kraljica svih poslastica
Torta Reforma je kraljica svih torti i svi je prosto obožavaju. Puna je čokolade, pa je idealna za sve vrste proslava
Sastojci:
Za koru:
- 14 belanaca
- 400 g mlevenih oraha
- 400 g šećera
- 4 kašike brašna
Za fil:
- 14 žumanaca
- 14 kašika šećera
- 150 g čokolade
- 250 g putera
Priprema:
Umutite belanca i postepeno dodajte šećer. Zatim dodajte orahe i brašno i lagano promešajte. Pola smese sipajte u pleh koji ste obložili pek papirom i poravnajte.
Pecite na 200°C oko 20 minuta. Izvadite koru iz pleha, pokrijte je krpom da se ne suši i stavite drugi pek papir i sipajte preostalu smesu.
Opet poravnajte i pecite na 200°C oko 20 minuta. Obe kore presecite na dva dela.
Sve kore pokrijte krpom dok pravite fil. Umutite žumanca sa šećerom i onda ih kuvajte na pari, uz mešanje.
Dodajte čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Sklonite fil sa šporeta i pokrijte providnom folijom.
Kada se ohladi na sobnoj temepraturi dodajte puter sobne temeprature i dobro umutite.
Ređajte koru, fil i tako dok ne utrošite.
Poslednji red treba da bude fil i ako želite pospite mlevenim orasima.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)