NAPRAVITE REFORMA TORTU Kraljica svih poslastica
Torta Reforma je kraljica svih torti i svi je prosto obožavaju. Puna je čokolade, pa je idealna za sve vrste proslava
Sastojci:
Za koru:
- 14 belanaca
- 400 g mlevenih oraha
- 400 g šećera
- 4 kašike brašna
Za fil:
- 14 žumanaca
- 14 kašika šećera
- 150 g čokolade
- 250 g putera
Priprema:
Umutite belanca i postepeno dodajte šećer. Zatim dodajte orahe i brašno i lagano promešajte. Pola smese sipajte u pleh koji ste obložili pek papirom i poravnajte.
Pecite na 200°C oko 20 minuta. Izvadite koru iz pleha, pokrijte je krpom da se ne suši i stavite drugi pek papir i sipajte preostalu smesu.
Opet poravnajte i pecite na 200°C oko 20 minuta. Obe kore presecite na dva dela.
Sve kore pokrijte krpom dok pravite fil. Umutite žumanca sa šećerom i onda ih kuvajte na pari, uz mešanje.
Dodajte čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Sklonite fil sa šporeta i pokrijte providnom folijom.
Kada se ohladi na sobnoj temepraturi dodajte puter sobne temeprature i dobro umutite.
Ređajte koru, fil i tako dok ne utrošite.
Poslednji red treba da bude fil i ako želite pospite mlevenim orasima.
KEKS MARKIZA SLAĐA OD KLASIČNE Poslastica kao izmišljena za slavsku trpezu, dekorativna i preukusna
Fenomenalna poslastica sa piškotama raspametiće i one koji ne vole slatko.
BANANA TART Voćni desert koji popravlja dan u trenu, a krasi svaku svečanu trpezu
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PAŠA LOKUM SA MLEVENIM KEKSOM Turski specijalitet u još slađem izdanju, prste da poližete
Ako volite klasičan paša lokum, ovaj sa keksom ćete da obožavate.
DOMAĆE RUM ŠTANGLICE POMERAJU GRANICE DOBROG UKUSA A nema pečenja i gotove začas
Domaće rum štanglice osvojiće prave sladokusce.
TIRAMISU SA BANANAMA SOČNIJI OD KLASIČNOG Italijanski desert za prave sladokusce
Fenomenalni desert odlično se slaže sa kafom.
Komentari (0)