LAŽNE KNEDLE SA ŠLJIVAMA Bez brašna i krompira, a prave se duplo brže od originalnih
Kolač "lažne knedle sa šljivama" godinama je najtraženiji kada krene sezona ovog voća. Ukus je isti kao da jedete knedle, samo što je priprema mnogo jednostavnija
Potrebni sastojci:
Za koru:
1 l mleka
8 kašika šećera
1 kesica vanilin šećera
200 g pšeničnog griza
50 maslaca
1 jaje
Za fil:
700 g šljiva
3 kašike šećera
1 kesica vanilin šećera
3 kašike pekmeza od šljiva
I još:
200 g prezli
3 kašike šećera
1 kesica vanilin šećera
Priprema
U tiganj sipati prezlu, šećer i vanilin šećer i na umerenoj temperaturi mešati da porumeni. Ostaviti da se ohladi. Šljive očistiti i iseći na polovine. Dodati im šećer i vanilin šećer. Na umerenoj temperaturi kratko prokuvati uz neprestano mešanje. Skloniti sa ringle i umešati i pekmez od šljiva. U mleko dodati šećer, vanilin šećer i griz. Na umerenoj temperaturi zakuvati kašicu, uz neprestano mešanje. Skloniti sa ringle, dodati maslac i ulupano jaje i mešati da se sjedini. U pleh (25x35cm) staviti prvo prezle, polovinu pripremljene količine. Zatim polovinu griz kaše, zatim fil od šljiva. Zatim rasporediti drugu polovinu griz kaše i preko drugu polovinu proprženih prezli. Dobro ohladiti u frižideru, a zatim je spremno za serviranje.
.
Možda vas zanima:
KUGLOF SA KARAMELOM IZ BAKINE KUHINJE Mekan, vazdušast i prepun hrskavih oraha
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNO MEDENO SRCE Ovo je najsočniji kolač koji ste ikada probali, a gotov je za pola sata
Ako postite, a jede vam se nešto slatko, evo savršenog kolača koji se brzo pravi, a ukus mu je savršen.
KOH SA MLEVENIM KEKSOM MILUJE NEPCA A savršen za iznenadne goste
Sočan i sladak, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
KOLAČ BRZI GONZALES GOTOV ZA TAČNO 3 MINUTA Nema paljenja rerne ni miksera
Savršen za iznenadne goste.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)