ALVA SA BLISKOG ISTOKA Pravi se od samo 4 sastojka koja ima svaka domaćica
Postoji više načina pravljenja alve. Predstavljamo vam recept za alvu od pšeničnog brašna. Rastopićete se od slatkoće.
Potrebno je
- jedna čaša ulja (mera je čaša od 180 ml)
- 2 čaše brašna
- 1 čaša šećera
- 1 čaša vode
Priprema
U šerpu sipajte ulje, dodajte brašno i sve dobro izmešajte tako da nema grudvica, pa zagrevajte na srednjoj temperaturi ringle. Važno je da sve vreme mešate smesu, da se brašno ne bi "uhvatilo" za dno šerpe. Posle 25 minuta smesa bi trebalo da poprimi lepu zlatnu boju.
Tad u smesu ulijte mešavinu od čaše šećera i čaše vode i opet lagano mešajte da se tečnost sjedini sa smesom u šerpi. Kad alva počne da se odvaja od posude, to je znak da je gotova.
Možete je vaditi kašikom za sladoled ili prebaciti u manje posude i ostaviti da se prohladi, pa dekorisati orasima, lešnicima, badmima, pistaćima ili kokosovim brašnom.
Prijatno!
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)