ALVA SA BLISKOG ISTOKA Pravi se od samo 4 sastojka koja ima svaka domaćica
Postoji više načina pravljenja alve. Predstavljamo vam recept za alvu od pšeničnog brašna. Rastopićete se od slatkoće.
Potrebno je
- jedna čaša ulja (mera je čaša od 180 ml)
- 2 čaše brašna
- 1 čaša šećera
- 1 čaša vode
Priprema
U šerpu sipajte ulje, dodajte brašno i sve dobro izmešajte tako da nema grudvica, pa zagrevajte na srednjoj temperaturi ringle. Važno je da sve vreme mešate smesu, da se brašno ne bi "uhvatilo" za dno šerpe. Posle 25 minuta smesa bi trebalo da poprimi lepu zlatnu boju.
Tad u smesu ulijte mešavinu od čaše šećera i čaše vode i opet lagano mešajte da se tečnost sjedini sa smesom u šerpi. Kad alva počne da se odvaja od posude, to je znak da je gotova.
Možete je vaditi kašikom za sladoled ili prebaciti u manje posude i ostaviti da se prohladi, pa dekorisati orasima, lešnicima, badmima, pistaćima ili kokosovim brašnom.
Prijatno!
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)