ALVA SA BLISKOG ISTOKA Pravi se od samo 4 sastojka koja ima svaka domaćica
Postoji više načina pravljenja alve. Predstavljamo vam recept za alvu od pšeničnog brašna. Rastopićete se od slatkoće.
Potrebno je
- jedna čaša ulja (mera je čaša od 180 ml)
- 2 čaše brašna
- 1 čaša šećera
- 1 čaša vode
Priprema
U šerpu sipajte ulje, dodajte brašno i sve dobro izmešajte tako da nema grudvica, pa zagrevajte na srednjoj temperaturi ringle. Važno je da sve vreme mešate smesu, da se brašno ne bi "uhvatilo" za dno šerpe. Posle 25 minuta smesa bi trebalo da poprimi lepu zlatnu boju.
Tad u smesu ulijte mešavinu od čaše šećera i čaše vode i opet lagano mešajte da se tečnost sjedini sa smesom u šerpi. Kad alva počne da se odvaja od posude, to je znak da je gotova.
Možete je vaditi kašikom za sladoled ili prebaciti u manje posude i ostaviti da se prohladi, pa dekorisati orasima, lešnicima, badmima, pistaćima ili kokosovim brašnom.
Prijatno!
ČOKOLADNI SUFLE Rapsodija ukusa na francuski način, za prave ljubitelje slatkiša
Neodoljiv i mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
AMERIČKE PALAČINKE Pufnaste, sočne i meke, popravljaju dan u trenu
Fenomenalne, sočne i neodoljive.
RUM TORTA Očaravajuća, nepečena poslastica skupog ukusa koja obara s nogu
Ako volite rum, ovu tortu ćete obožavati.
SOČNI KUGLOF Mirisni kolač kao osmišljen za svečanu trpezu, a mekan kao pamuk
Sočni kolač skupog ukusa oboriće s nogu sve koji ga budu probali.
TIRAMISU Donosimo vam originalni italijanski recept za najlepši kolač sa kafom
Ako volite slatkiše i kafu, ovaj klasik italijanske kuhinje ćete obožavati.
Komentari (0)