DESERT SA JABUKOM Pravi se brzo i lako, a cimet mu daje poseban šmek
Ako vam se jede nešto slatko, napravite ovaj desert sa jabukom. Sezonske namirnice, orasi i cimet. Uživajte u duhu jeseni.
Potrebno je
- 3 jabuke
- 50 g šećera
- sok od 1 limuna
- 8 piškota
- 250 ml slatke pavlake
- 1 šaka seckanih oraha
- 1 kesica cimeta
Priprema
U tiganj stavite jabuke, oljuštene i iseckane na kockice, dodajte šećer i sok od limuna i dinstajte dok jabuke ne omekšaju. Zatim dodajte cimet i izmešajte. Posebno umutite slatku pavlaku. U četiri čaše stavite na dno po dve kašike jabuka, preko po dve izmrvljene piškote, pa slatku pavlaku, iseckane orahe, pa ponovite još jednom. Ukrasite cimetom ili orasima.
Možda vas zanima:
KOLAČ SA MAKOM BOLJI OD SVAKE TORTE Sve se samo pomeša i peče
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
DOMAĆI JAFA KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE I dupla mera će biti malo
Savršen za hladne dane i praznike.
MIRISNI ROLAT SA CIMETOM I BUNDEVOM Zbog njega se krši svaka dijeta
Kremast i sladak, i dupla mera je malo.
KOKOS KOLAČ ZA SVE PRILIKE Kremast, lagan i savršen, polizaćete i tanjir
Savršen desert za sve prilike.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)