PALAČINKE SA OVOM JESENJOM NAMIRNICOM Aromatične i preslatke, idealne za dolazak gostiju
Dočekajte goste u duhu jeseni. Zamirisaće vam ceo dom, a ukus je još bolji.
Potrebno je
- 2 jaja
- 250 g brašna
- 200 ml mleka
- 300 ml gazirane vode
- 1 kašičica soli
ZA FIL
- 3 jabuke
- 2 kašike putera
- 1 kašičica cimeta
- 1 vanilin šećer
- 1/4 kašičice muskantnog oraha
- 1 kašika limunovog soka
- 1 kašika šećera
Priprema
Umutite sve sastojke za palačinke i pustite da odstoje 30 minuta. U tiganju otopite puter, šećer, vanilin šećer, cimet i muskantni orah sa dve kašike vode. Dodajte oljuštene i na kockice isečene jabuke i sok od limuna. Kuvajte na srednje jakoj vatri dok ne omekšaju, uz neprestano mešanje. Ispecite palačinke i nafilujte smesom od jabuka.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)