KOLAČ SA ROGAČEM Sočan i sladak, sadrži ovo voće, obožavaćete ga
Pravi se brzo i jednostavno. Ukus osvaja na prvi zalogaj. Jabuka daje posebnu draž.
Potrebno je
- 4 jaja
- 1/2 šolje šećera
- 1/2 šolje mleka
- 1/2 šolje ulja
- 1 šolja brašna (130 g)
- 2/3 šolje mlevenog rogača (100 g)
- 2 vanilin šećera
- 1 prašak za pecivo
- 3 velike jabuke
- glazura
- 150 g čokolade za kuvanje
- 6 kašika ulja
Priprema
Rernu uključite na 180 stepeni. Prvo, umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerima. Onda dodajte mleko, ulje, brašno, prašak za pecivo i rogač. Sve umutite mikserom. Narendajte u tu smesu 3 jabuke. Pomešajte smesu kašikom pa izlijte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite 30 minuta na 180 stepeni. Na ohlađeni kolač stavite glazuru. Potom otopite na pari 150 g čokolade za kuvanje i 6 kašika ulja. Na kraju, prelijte otopljenu čokoladu preko kolača.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)