BISKVIT SA VIŠNJAMA Napravićete ga začas, a pojesti još brže

Ivana Pavlović

18:00

Slatki kutak 0

Jede vam se slatko? Zašto ne biste napravili ovaj preukusan kolač sa višnjama? Mak mu daje poseban šmek, a priprema je laka.

biskvit sa višnjama
Shutterstock

Potrebno je

  • 3 jaja
  • 300 g višanja
  • 200 g mlevenog maka
  • 2 šolje brašna
  • 1,5 šolja šećera
  • 1 šolja jogurta
  • 1/2 šolje ulja
  • 1 prašak za pecivo

Priprema

Izvadite koštice iz višanja i dobro ih ocedite, pa ih pospite sa malo brašna i promešajte. Umutite belanca u čvrst sneg, dodajte šećer i mutite dok se ne istopi. Dodajte jedno po jedno žumance sve vreme muteći. Sipajte ulje i jogurt i izmešajte. Dodajte pomešano brašno, mak i prašak za pecivo. Izmešajte kašikom, sipajte u podmazan pleh i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne bude polupečen. Tada odozgo rasporedite višnje i vratite u rernu dok kolač ne dobije zlatno-smeđu boju. Čačkalicom probajte da li je pečen unutra.

Komentari (0)

Loading