KROFNE S DŽEMOM ZAPALILE INTERNET Evo zašto su toliko neodoljive
Tople, mekane, punjene krofne sa džemom. Tako možemo da opišemo recept, koje su prošle nedelje domaćice najviše pretraživale na internetu.
Potrebno je
- 1 kg brašna
- 600 ml mleka
- 1 kocka kvasca
- 3 kašike šećera
- 4 žumanca
- 125 g margarina
- džem za punjenje
- ulje za prženje
Priprema
U mleko stavite šećer, dodajte kvasac i ostavite da nadođe. U posudu sipajte mleko i nadošao kvasac, dodajte istopljen margarin. Dodajte žumanca, so i postepeno brašno. Testo mesite varjačom sve dok ne počne da se odvaja od posude. Ostavite na toplom mestu da naraste dok se ne udvostruči. Razvucite u pravougaonik debljine oko 1 cm. Na polovini testa pravite čašom otiske i na svaki krug stavite po kašičicu džema. Drugom polovinom testa preklopite taj deo i čašom vadite krofne. Pokrijte ih krpom i ostavite da rastu 30 minuta. Krofne pržite u dubokom zagrejanom ulju. Vadite na salvetu kako bi se upio višak masnoće.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)