KROFNE S DŽEMOM ZAPALILE INTERNET Evo zašto su toliko neodoljive

Ivana Pavlović

17:00

Slatki kutak 0

Tople, mekane, punjene krofne sa džemom. Tako možemo da opišemo recept, koje su prošle nedelje domaćice najviše pretraživale na internetu.

krofne s džemom
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 kg brašna
  • 600 ml mleka
  • 1 kocka kvasca
  • 3 kašike šećera
  • 4 žumanca
  • 125 g margarina
  • džem za punjenje
  • ulje za prženje

Priprema

U mleko stavite šećer, dodajte kvasac i ostavite da nadođe. U posudu sipajte mleko i nadošao kvasac, dodajte istopljen margarin. Dodajte žumanca, so i postepeno brašno. Testo mesite varjačom sve dok ne počne da se odvaja od posude. Ostavite na toplom mestu da naraste dok se ne udvostruči. Razvucite u pravougaonik debljine oko 1 cm. Na polovini testa pravite čašom otiske i na svaki krug stavite po kašičicu džema. Drugom polovinom testa preklopite taj deo i čašom vadite krofne. Pokrijte ih krpom i ostavite da rastu 30 minuta. Krofne pržite u dubokom zagrejanom ulju. Vadite na salvetu kako bi se upio višak masnoće.

Komentari (0)

Loading