KROFNE S DŽEMOM ZAPALILE INTERNET Evo zašto su toliko neodoljive
Tople, mekane, punjene krofne sa džemom. Tako možemo da opišemo recept, koje su prošle nedelje domaćice najviše pretraživale na internetu.
Potrebno je
- 1 kg brašna
- 600 ml mleka
- 1 kocka kvasca
- 3 kašike šećera
- 4 žumanca
- 125 g margarina
- džem za punjenje
- ulje za prženje
Priprema
U mleko stavite šećer, dodajte kvasac i ostavite da nadođe. U posudu sipajte mleko i nadošao kvasac, dodajte istopljen margarin. Dodajte žumanca, so i postepeno brašno. Testo mesite varjačom sve dok ne počne da se odvaja od posude. Ostavite na toplom mestu da naraste dok se ne udvostruči. Razvucite u pravougaonik debljine oko 1 cm. Na polovini testa pravite čašom otiske i na svaki krug stavite po kašičicu džema. Drugom polovinom testa preklopite taj deo i čašom vadite krofne. Pokrijte ih krpom i ostavite da rastu 30 minuta. Krofne pržite u dubokom zagrejanom ulju. Vadite na salvetu kako bi se upio višak masnoće.
LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Sočni desert ukusa koji se pamti, za pravo uživanje
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah.
SAN SEBASTIJAN ČIZKEJK Desert neodoljivog ukusa nastao je učeničkom greškom a prava je senzacija
Nastao greškom učenika u baru u Španiji, a sada je pravi specijalitet. Ako volite klasičan čizkejk, ovaj ćete obožavati.
LAVA KOLAČ Čokoladna rapsodija od samo 3 sastojaka gotova začas, a topi se u ustima
Brzi čokoladni kolač osvojiće i one koji ne vole slatko.
PESAK TORTA Nepečena poslastica ukusa koji se pamti, a gotova za tren oka
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje stavite duplu meru.
LEPA BRENA TORTA Raskošna poslastica nazvana po čuvenoj pevačici, a topi se u ustima
Torta koja je uživala veliku popularnost 80 ih godina 20 veka, ostaviće bez daha i one izbirljive. Bogata, kalorična i čokoladna uskrasiće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)