BUHTLE SA MAKOM Tope se u ustima, stavite odmah duplu meru

Ivana Pavlović

13:00

Slatki kutak 0

Napravite buhtle. Lepo izgledaju, savršenog su ukusa, a mak im daje posebnu draž.

buhtle sa makom
Shutterstock

Potrebno je

ZA TESTO

  • 450 g brašna tip 400
  • 200 ml mleka
  • 20 g svežeg kvasca
  • 1 jaje
  • 5 kašika ulja
  • 1 vanilin šećer
  • 2 kašike šećera
  • 1/2 kašičice soli

ZA FIL

  • 150 ml mleka
  • 100 g maka
  • 3 kašike šećera
  • 1 kašika putera

Priprema

Testo U činiju stavite kvasac, jaje, oba šećera i ulje. Mešajte da se kvasac istopi, dodajte mlako mleko, a zatim brašno i so. Umesite meko testo. Pokrijte krpm i ostavite pola sata na toplom mestu da naraste.

Fil  Prokuvajte mleko i šećer, dodajte mak i puter i kuvajte desetak minuta uz mešanje. Nadošlo testo podelite na 16 delova. Svaki rastanjite na pobrašnjenoj podlozi, stavite malo fila od maka i zatvorite. Rukama stisnite malo i napravite duguljasti oblik. Buhtle ređajte u pleh obložen papirom za pečenje i ostavite 15 minuta da narastu. Pecite ih u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Posle 15 minuta na svaku stavite komadić putera i pecite dok ne dobiju smeđu boju. Gotove po želji pospite šećerom u prahu.

Tagovi:

Komentari (0)

Loading