BUHTLE SA MAKOM Tope se u ustima, stavite odmah duplu meru
Napravite buhtle. Lepo izgledaju, savršenog su ukusa, a mak im daje posebnu draž.
Potrebno je
ZA TESTO
- 450 g brašna tip 400
- 200 ml mleka
- 20 g svežeg kvasca
- 1 jaje
- 5 kašika ulja
- 1 vanilin šećer
- 2 kašike šećera
- 1/2 kašičice soli
ZA FIL
- 150 ml mleka
- 100 g maka
- 3 kašike šećera
- 1 kašika putera
Priprema
Testo U činiju stavite kvasac, jaje, oba šećera i ulje. Mešajte da se kvasac istopi, dodajte mlako mleko, a zatim brašno i so. Umesite meko testo. Pokrijte krpm i ostavite pola sata na toplom mestu da naraste.
Fil Prokuvajte mleko i šećer, dodajte mak i puter i kuvajte desetak minuta uz mešanje. Nadošlo testo podelite na 16 delova. Svaki rastanjite na pobrašnjenoj podlozi, stavite malo fila od maka i zatvorite. Rukama stisnite malo i napravite duguljasti oblik. Buhtle ređajte u pleh obložen papirom za pečenje i ostavite 15 minuta da narastu. Pecite ih u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Posle 15 minuta na svaku stavite komadić putera i pecite dok ne dobiju smeđu boju. Gotove po želji pospite šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
NEODOLJIVE BUHTLE SA DŽEMOM Vazdušaste i mekane kao duša, i dupla mera će biti malo
Savršene za doručak ili užinu.
BUHTLE SA DŽEMOM Mekane, mirisne i preukusne, i dupla mera će biti malo
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
BUHTLE S DŽEMOM Bude nostalgiju na bakinu kuhinju, a nikad mekše i slađe
Sočne i slatke, za pravo uživanje.
BUHTLE SA MAKOM Savršeno se slažu sa šoljom kafe, a bolje od onih iz pekare
Sa sočnim nadevom od maka, ukućani će stajati u redu za još.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)