RUM KOLAČ Savršenog čokoladnog ukusa, posan i fenomenalan
Želite da napravite desert ali postite? Napravite rum kolač sa čokoladom. Lagan i mekan, otopićete se od slatkoće.
Potrebno je
- 1 kg krompira
- 250 g posnog mlevenog keksa
- 250 g mlevenih oraha
- 250 g šećera u prahu
- 50 g kakao praha
- 200 g posne čokolade
- 250 ml posne slatke pavlake
- 2 supene kašike ruma
Priprema
Oljuštite krompir pa ga isecite na kocke i stavite da se kuva. Procedite gotov krompir, ispasirajte ga i ostavite da se hladi. Margarin umutite sa šećerom u prahu pa dodajte mleveni keks, kakao prah, ispasirani krompir i mlevene orahe. Sve zajedno dobro sjedinite. Rastopite u posudi 100 grama čokolade, pa je vruću dodajte smesi, sipajte rum i još jednom sve dobro sjedinite. Smesu za torte prebacite u kalup i ostavite je u frižideru. Kada se ohladi i stegne pripremite glazuru. Umutite slatku pavlaku da dobijete šlag, pa joj dodajte 100 grama rastopljene čokolade i sve dobro izmešajte. Celu smesu prelijte preko kolača. Ostavite tortu sat vremena u frižideru.
FILADELFIJA TORTA Kremasta i očaravajuća nepečena poslastica od koje će vam poći voda na usta
Jednostavne pripreme, a ukusa koji priča priče.
ROZE PALAČINKE UKUSNIJE OD KLASIČNIH Intresantne boje, ulepšaće svaku trpezu
Voćne i preukusne, otopićete se od miline.
LOKMA Orijentalna poslastica obavezna za sve svečane prilike, a najbolje ide uz crnu kafu
Turski desert sličan krofnicama koji se pravi od prženog testa i jednostavnog sirupa.
AMERIČKA PITA SA KRUŠKAMA Mekana i sočna, nema ko vam neće tražiti dodatno parče
Ako volite američku pitu, ovu sa kruškama ćete da obožavate.
KNEDLE SA BRESKVAMA Starinski slatkiš na drugačiji način, a nema ni prezli, ukućani će stajati u redu za još
Ako volite klasične knedle, ove sa breskvama ćete obožavati.
Komentari (0)