SIPANA PITA OD JABUKA Žene u Srbiji masovno traže ovaj recept, nema ni mleka ni jaja, a nešto je najukusnije što ste do sada probali
Ovo je najlakši recept za pitu sa jabukama, bićete oduševljeni. Toliko je dobra, da napravite odmah duplu meru.
Za kore:
- 250 g brašna
- 350 g griza
- 200 g šećera
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
Za fil:
- 1,5 kg jabuka
- 150 g šećera
- kesica cimeta
Dodatno
- kisela voda ili sok što ostane od jabuka
- 150 g posnog margarina
Priprema
Operite, isecite pa izrendajte jabuke. Zatim ih pomešajte u jednoj posudi sa šećerom i cimetom i ovu smesu podelte na 2 dela. U drugoj posudi pomešajte sve suve sastojke (griz, brašno, šećere i prašak za pecivo) i ovu smesu podelite na 3 dela. U podmazan pleh ređajte prvo suve sastojke pa preko jabuke i tako sve dok ne potrošite sav materijal. Onda prelijte pitu sokom od jabuke ili sa malo kisele vode. Preko naseckajte 150 g margarina ako postite. Pecite je 40 minuta na 180 stepeni. Možete da ga služite odmah ili da ga ostavite da odstoji preko noći i ohladi se.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)