MAGIČNA ŠERBET TORTA Čokoladna fantazija sa orasima, savršena za slavu, a posna
Napravite ovu fenomenalnu tortu za slavu, oduševićete goste. Jaka, slatka, bogata orasima, pravićete je uvek.
Potrebno je
- 6 kašika šećera
- 350 g šećera
- 100 g seckanih oraha
- 200 g mlevenih oraha
- kašika praška za pecivo
- šolja ulja
- brašno po potrebi
- 200 g margarina
- 7 štangli posne čokolade
Priprema
Karmelizujte šećer na laganoj vatri, pa prelijte čašom vode i kuvajte dok se karamel ne istopi. Skinite sa šporeta, pa kada se prohladi, dodajte orahe, šećer i ulje. Dodajte brašno pa zamesite testo srednje gustine. Onda dodajte prašak za pecivo i sve dobro promešajte. Zatim podelite testo na dva dela. Namažite pleh i pospite ga brašnom. Rasporedite testo pa ispecite dve kore. Onda ušpinujte 100 g šećera, mlevene orahe, margarin i oko dve štangle otopljene čokolade. Sve dobro sjedinite pa premažite tortu. Preklopite sa drugom korom. Preostalu čokoladu istopite sa vodom i margarinom, i tim prelivom prelijte tortu. Bon appetit!
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)