POSNA ŠTRUDLA SA ORASIMA Bogatog nadeva, sočna, pravićete je stalno
Ako želite da se zasladite u vreme posta, napravite štrudlu sa orasima. Jednostavno se pravi, a osvaja na prvi zalogaj.

Potrebno je
Možda vas zanima:

POSNA MAKOVNJAČA Mirisna i mekana kao duša, neprevaziđenog ukusa
Savršena za sve svečane prilike i slavsku trpezu.

BAKINA ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica koja budi nostallgiju na dane detinjstva
Sočna i ukusna, bićete oduševljeni ukusom.

POSNA ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica koja budi sva čula
Ukusna i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.

BAKINA ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica koja budi sva čula, uzećete parče više
Mekana i neodoljiva, najbolje odmah stavite duplu meru.
- 360 g pšeničnog glatkog brašna
- 200 g mlevenih oraha
- 1 kesica suvog kvasca
- 1 kesica vanilin šećera
- 150 gr kristal šećera
- 40 ml suncokretovog ulja
- 180 ml vode
- malo soli
Priprema
Sipajte kesicu kvasca u 150 ml mlake vode pa dodajte tri velike kašike šećera, onda promešajte i ostavite 10 minuta. U drugu posudu sipajte brašno, 60 gr šećera, vanilin šećer, nadošao kvasac i 35 ml ulja. Od smese umusite testo pa pokrijte providnom folijom i ostavite 30 minuta na sobnoj temperaturi. Fil Napravite fil od 200 g mlevenih oraha, 5 kašika šećera i 6 kašika vruće vode. Zatim podelite testo na 2 dela i razvucite, pa fil od oraha ravnomerno rasporedite po njemu. Onda umotajte štrudle pa ih ostavite 45 minuta na sobnoj temperaturi. Premažite štrudle uljem. Pecite ih 30 minuta na 180 stepeni. Ostavite gotovu štrudlu da se ohladi pa je pospite šećerom u prahu i služite. Prijatno!

AROMATIČNI KAPKEJKSI Naprave se lako, a pojedu brzo pa se traži dodatak
Mirisni i slatki, osvojiće vas od prvog zalogaja.

PROLEĆNI KOLAČ SA MALINAMA I ČOKOLADOM Kremast i osvežavajući desert koji miriše na ljubav
Sladak i lagan, nema ko vam neće tražiti recept.

TORTA OD BATATA I CRNE ČOKOLADE Viralni recept koji je oduševio brojne domaćice
Fenomenalna poslastica jednostavne pripreme.

NEODOLJIVA ČOKOLADNA KREMPITA Kolač kakav do sada niste jeli, po receptu iz zaboravljene sveske
Kremasti kolač obožavaće cela porodica.

PROLEĆNA PITA SA JABUKAMA I MLEVENIM KEKSOM Starinska poslastica na moderan način, nema ko je ne voli
Slatka i osvežavajuća, a uspeva i početnicima.
Komentari (0)