POSNA ŠTRUDLA SA ORASIMA Bogatog nadeva, sočna, pravićete je stalno
Ako želite da se zasladite u vreme posta, napravite štrudlu sa orasima. Jednostavno se pravi, a osvaja na prvi zalogaj.
Potrebno je
- 360 g pšeničnog glatkog brašna
- 200 g mlevenih oraha
- 1 kesica suvog kvasca
- 1 kesica vanilin šećera
- 150 gr kristal šećera
- 40 ml suncokretovog ulja
- 180 ml vode
- malo soli
Priprema
Sipajte kesicu kvasca u 150 ml mlake vode pa dodajte tri velike kašike šećera, onda promešajte i ostavite 10 minuta. U drugu posudu sipajte brašno, 60 gr šećera, vanilin šećer, nadošao kvasac i 35 ml ulja. Od smese umusite testo pa pokrijte providnom folijom i ostavite 30 minuta na sobnoj temperaturi. Fil Napravite fil od 200 g mlevenih oraha, 5 kašika šećera i 6 kašika vruće vode. Zatim podelite testo na 2 dela i razvucite, pa fil od oraha ravnomerno rasporedite po njemu. Onda umotajte štrudle pa ih ostavite 45 minuta na sobnoj temperaturi. Premažite štrudle uljem. Pecite ih 30 minuta na 180 stepeni. Ostavite gotovu štrudlu da se ohladi pa je pospite šećerom u prahu i služite. Prijatno!
Možda vas zanima:
MIRISNA ŠTRUDLA SA ORASIMA BUDI NOSTALGIJU Poslastica koja miriše na dom
Mekana kao duša, baš kao ona bakina.
BAKINA ŠTRUDLA SA ORASIMA MAMI NA ZALOGAJ VIŠE Zbog nje komšije same dolaze
Mekana i sočna, prste da poližete.
POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM Ukus tradicije i toplina doma u svakom zalogaju
Mirisna i sočna, nema joj ravne.
ŠTRUDLA SA ORASIMA MIRIŠE NA LJUBAV Mekana kao duša i sočna, nema joj ravne
Super ide uz čaj ili kafu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)